načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Chuť a vůně baroka – Miroslava Kuntzmannová

Chuť a vůně baroka
-16%
sleva

Kniha: Chuť a vůně baroka
Autor: Miroslava Kuntzmannová

Při přípravě této knihy mě baroko nakonec uchvátilo natolik, že jsem si při studiu receptur, zvyklostí té doby a nakonec i při přípravě jídel, pouštěla nádhernou hudbu takových mistrů baroka, kterými byli J. S. Bach, A. L. Vivaldi či G. F. ... (celý popis)
Titul doručujeme za 2 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  339 Kč 285
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
9,5
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 49Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 79.9%hodnoceni - 79.9%hodnoceni - 79.9%hodnoceni - 79.9%hodnoceni - 79.9% 100%   celkové hodnocení
2 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Kuntzmannová Miroslava
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2019
Počet stran: 80
Rozměr: 286 x 205 x 10 mm
Úprava: barevné ilustrace
Vydání: 1. české vydání
Skupina třídění: Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
Vazba: Knihy - vázané
Datum vydání: 29. 1. 2019
ISBN: 978-80-904420-4-7
EAN: 9788090442047
Popis

Při přípravě této knihy mě baroko nakonec uchvátilo natolik, že jsem si při studiu receptur, zvyklostí té doby a nakonec i při přípravě jídel, pouštěla nádhernou hudbu takových mistrů baroka, kterými byli J. S. Bach, A. L. Vivaldi či G. F. Händel. A tak jsem baroko nasávala všemi smysly.

Mým přáním a cílem bylo ukázat, co se v době baroka nejvíce konzumovalo. Páv ani labuť nebyli na jídelním stole denně. Naopak v té době existovaly pokrmy, které jsou velice podobné pokrmům současné doby.

Pro tuto knihu jsem vybírala převážně taková jídla, která se dají připravit z dostupných surovin a jejich příprava není příliš složitá a náročná. Pravdou však je, že jsem některé recepty musela trochu upravit. Suroviny v nich ale zůstaly všechny, jen jejich množství bylo nutné trochu přizpůsobit dnešní době. V některých pokrmech bylo příliš mnoho tuku nebo byly přeslazené. Kdo by však chtěl zachovat autentičnost té doby, nechť si je víc omastí nebo osladí.

Kniha Chuť a vůně baroka je členěna do čtyř pomyslných částí. První část obsahuje pokrmy prostého lidu v době baroka, druhou částí jsou recepty z barokní lékárny v Klatovech a část třetí skrývá recepty na pokrmy bohatších vrstev. V poslední částí se seznámíte s jídelníčkem šlechty.

Vážení čtenáři, než začnete listovat touto knihou a vybírat recepty, které si připravíte, uvařte si čaj nebo kávu, naservírujte do krásných starých hrnečků a laskejte se jejich krásou. Zapalte si svíčku, nalaďte se do dobré pohody, k čemuž Vám může, stejně tak jako mně, pomoci krásná barokní hudba a vychutnejte si každý okamžik této chvíle. A abyste ochutnali baroko všemi smysly, k tomu už bude chybět pouze chuť a vůně uvařených pokrmů z této kuchařky.

Věřím, že všechny recepty postupně vyzkoušíte a stanou se vítanou změnou ve Vašem jídelníčku. K tomu Vám přeji hodně radosti a pohody.

S přáním dobré chuti Miroslava Kuntzmannová.

Předmětná hesla
JídloČesko – 17.-18. století
KuchařstvíČesko – 17.-18. století
Česká jídla – 17.-18. století
Kniha je zařazena v kategoriích
Miroslava Kuntzmannová - další tituly autora:
 (e-book)
Kuchařka pod párou Kuchařka pod párou
S trochou nostalgie 3 aneb československá retro kuchařka S trochou nostalgie 3 aneb československá retro kuchařka
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.