načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Chilli -- průvodce světem pálivého jídla – Dominika Wittenberg Gašparová; Magdalena Havlíková

Chilli -- průvodce světem pálivého jídla
-15%
sleva

Kniha: Chilli
Autor: Dominika Wittenberg Gašparová; Magdalena Havlíková
Podtitul: průvodce světem pálivého jídla

– – – – Autorský projekt dvou cestovatelek a vášnivých fanynek chilli Dominiky a Majdy představuje kromě inspirativních, autentických receptů pestré osudy chilli papriček napříč dějinami a kontinenty. – – – – Jalapeno, habanero, Carolina ... (celý popis)
Titul je skladem 1ks – odesíláme ihned
Ihned také k odběru: Ostrava
Vaše cena s DPH:  599 Kč 509
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
17
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 49Kč
rozbalOsobní odběr zdarma
Titul je dostupný ve formě:
tištěná forma TIŠTĚNÁ
KNIHA

hodnoceni - 81.4%hodnoceni - 81.4%hodnoceni - 81.4%hodnoceni - 81.4%hodnoceni - 81.4% 97%   celkové hodnocení
3 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » KNIHA ZLÍN
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2019
Počet stran: 304
Rozměr: 210 x 235 mm
Úprava: barevné ilustrace
Spolupracovali: fotografie receptů Vanda Lubomirský Nárožná, fotografie autorek a chilli David Konečný
Skupina třídění: Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
Vazba: vázaná s papírovým potahem bez laminace
Novinka týdne: 2019-45
Datum vydání: 31. 10. 2019
ISBN: 9788074739064
EAN: 9788074739064
Popis

Autorský projekt dvou cestovatelek a vášnivých fanynek chilli Dominiky a Majdy představuje kromě inspirativních, autentických receptů pestré osudy chilli papriček napříč dějinami a kontinenty.

Jalapeno, habanero, Carolina Reaper, Louisiana Creeper – chilli papriček existuje mnoho odrůd a jsou oblíbené po celém světě. Kniha popisuje jejich cesty do jednotlivých regionálních kuchyní, podivné tvary a chuťové zvláštnosti plodů chilli, vysvětluje, co je to kapsaicin a jeho extrakt a jak se měří pálivost papriček. Kromě toho se čtenář dozví řadu kulturních zajímavostí, mytologických spojitostí i zcela praktických legend s chilli spojených – věděli jste třeba, že se používá proti divokým slonům?

Součástí knihy jsou originální autorské ilustrace Michala Kormana.

Nevšední kuchařka je dosud nejobsáhlejší a nejkomplexnější publikací věnovanou tomuto celosvětovému fenoménu v češtině.

O autorkách

Dominika pochází původně ze slovenských Košic. Odmalička je vášnivou cestovatelkou a na svých toulkách nejraději chodí po trzích a ochutnává místní kuchyni. Miluje exotické chutě a díky maďarským kořenům pálivému jídlu přivykla hned, jakmile jí narostly první zuby. Cestovní horečka ji kromě Prahy přivedla i do Švédska a svou první, cenami ověnčenou Švédskou kuchařku věnovala právě této (zcela nepálivé) severské kuchyni. Ráda objevuje nové recepty a právě takové pro vás sepsala do této knihy. Využila přitom své kulinářské zážitky z cest po celém světě.

Majda pochází z Prahy, kde se potkala s Dominikou. Protože se u ní doma chilli nepoužívalo, sypala si odmalička na všechno závěje pepře. Na vysoké škole začala díky kamarádům z ciziny i vlastním cestám přicházet pálivému a exotickému jídlu čím dál více na chuť a postupně mu propadla úplně. Chilli je nyní koníčkem celé její rodiny: partner je vášnivý pěstitel chilli papriček a výrobce pálivých omáček a syn se již ve dvou letech v nestřeženém okamžiku poprvé zakousl do papričky po vzoru svých rodičů.

(průvodce světem pálivého jídla)
Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.