načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Chemie Potravin I. + II. – Jan VelíšeK; Jana Hajšlová

Chemie Potravin I. + II.
-1%
sleva

Kniha: Chemie Potravin I. + II.
Autor: Jan VelíšeK; Jana Hajšlová

Chemie potravin, od jejíhož prvního vydání právě letos uplynulo 10 let, je rozsáhlým a přehledným souborem informací určených původně pro výuku studentů magisterských a doktorských studijních programů Fakulty potravinářské a biochemické ... (celý popis)
1 782
Kniha teď bohužel není dostupná.


»hlídat dostupnost

hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%   celkové hodnocení
0 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: Ing.Vaclav Sedivy
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2009
Počet stran: 1264
Rozměr: 240x170
Úprava: 2 sv.: ilustrace
Vydání: Rozš. a přeprac. 3. vyd.
Skupina třídění: Chemie. Mineralogické vědy
Učební osnovy. Vyučovací předměty. Učebnice
Jazyk: česky
Vazba: brožovaná
Nakladatelské údaje: Tábor, OSSIS, 2009
EAN: 9788086659169
Popis

Chemie potravin, od jejíhož prvního vydání právě letos uplynulo 10 let, je rozsáhlým a přehledným souborem informací určených původně pro výuku studentů magisterských a doktorských studijních programů Fakulty potravinářské a biochemické technologie, Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. Na více než tisíci stranách textu, zahrnujícího takřka 2000 chemických vzorců, více než 500 reakčních schémat a 300 tabulek, přináší toto rozšířené a aktualizované třetí vydání nejnovější informace z moderní potravinářské chemie a dalších souvisejících oblastí potravinářských věd a příbuzných oborů. Kniha poskytuje čtenáři přehled současných poznatků o chemickém složení potravinářských surovin, potravin a dalších přírodních produktů. Vedle rozsáhlého přehledu fyzikálně-chemických, chemických a biochemických vlastností a významných reakcí, které probíhají při skladování, kulinárním a technologickém zpracování potravin, je pozornost věnována také různým aspektům jejich chemické bezpečnosti. Učebnice vychází ve dvou dílech, v jednotlivých kapitolách se zabývá aminokyselinami, peptidy a bílkovinami, tuky a jinými lipidy, sacharidy, vitaminy, minerálními látkami, pitnou vodou a vodou v potravinách, senzoricky aktivními sloučeninami, které ovlivňují vůni, chuť a barvu, dále jsou zahrnuty antinutriční a toxické složky potravin, přídatné (aditivní) a kontaminující látky, včetně technologických kontaminantů, a související potravinářská legislativa. Věříme, že tato publikace nalezne své čtenáře mezi studenty a učiteli vysokých a středních odborných škol zaměřených na potravinářství, mezi vědeckými pracovníky v potravinářském výzkumu a v příbuzných oborech, v kontrole potravin, ve výživě, stejně tak jako v technologické potravinářské praxi i mezi chemiky, kteří se zajímají o výskyt a vlastnosti přírodních biologicky aktivních sloučenin. Může posloužit také širší veřejnosti, motivovat zájem o přírodní vědy, dále jej rozšiřovat a prohlubovat.

Předmětná hesla
Související tituly dle názvu:
Chemie pro spolužáky: Obecná chemie I. - Učebnice Chemie pro spolužáky: Obecná chemie I. - Učebnice
Obrátil Vilém, Sáblík Leoš , kolektiv
Cena: 284 Kč
Chemie pro spolužáky: Obecná chemie I. (pracovní sešit) Chemie pro spolužáky: Obecná chemie I. (pracovní sešit)
Obrátil Vilém, Sáblík Leoš , kolektiv
Cena: 180 Kč
Zdeněk Velíšek o Evropě Zdeněk Velíšek o Evropě
Velíšek Zdeněk
Cena: 197 Kč
Ke knize "Chemie Potravin I. + II." doporučujeme také:
Život je jinde Život je jinde
Co se děje s potravinami při přípravě pokrmů -- Svazek II. Co se děje s potravinami při přípravě pokrmů
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.