

sleva
Kniha:
Chemie Potravin I. + II.
Autor:
Jan VelíšeK; Jana Hajšlová
Kniha teď bohužel není dostupná.
»hlídat dostupnost
Nakladatelství: | Ing.Vaclav Sedivy |
Médium / forma: | Tištěná kniha |
Rok vydání: | 2009 |
Počet stran: | 1264 |
Rozměr: | 240x170 |
Úprava: | 2 sv.: ilustrace |
Vydání: | Rozš. a přeprac. 3. vyd. |
Skupina třídění: |
Chemie. Mineralogické vědy Učební osnovy. Vyučovací předměty. Učebnice |
Jazyk: | česky |
Vazba: | brožovaná |
Nakladatelské údaje: | Tábor, OSSIS, 2009 |
EAN: | 9788086659169 |
Chemie potravin, od jejíhož prvního vydání právě letos uplynulo 10 let, je rozsáhlým a přehledným souborem informací určených původně pro výuku studentů magisterských a doktorských studijních programů Fakulty potravinářské a biochemické technologie, Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. Na více než tisíci stranách textu, zahrnujícího takřka 2000 chemických vzorců, více než 500 reakčních schémat a 300 tabulek, přináší toto rozšířené a aktualizované třetí vydání nejnovější informace z moderní potravinářské chemie a dalších souvisejících oblastí potravinářských věd a příbuzných oborů. Kniha poskytuje čtenáři přehled současných poznatků o chemickém složení potravinářských surovin, potravin a dalších přírodních produktů. Vedle rozsáhlého přehledu fyzikálně-chemických, chemických a biochemických vlastností a významných reakcí, které probíhají při skladování, kulinárním a technologickém zpracování potravin, je pozornost věnována také různým aspektům jejich chemické bezpečnosti. Učebnice vychází ve dvou dílech, v jednotlivých kapitolách se zabývá aminokyselinami, peptidy a bílkovinami, tuky a jinými lipidy, sacharidy, vitaminy, minerálními látkami, pitnou vodou a vodou v potravinách, senzoricky aktivními sloučeninami, které ovlivňují vůni, chuť a barvu, dále jsou zahrnuty antinutriční a toxické složky potravin, přídatné (aditivní) a kontaminující látky, včetně technologických kontaminantů, a související potravinářská legislativa. Věříme, že tato publikace nalezne své čtenáře mezi studenty a učiteli vysokých a středních odborných škol zaměřených na potravinářství, mezi vědeckými pracovníky v potravinářském výzkumu a v příbuzných oborech, v kontrole potravin, ve výživě, stejně tak jako v technologické potravinářské praxi i mezi chemiky, kteří se zajímají o výskyt a vlastnosti přírodních biologicky aktivních sloučenin. Může posloužit také širší veřejnosti, motivovat zájem o přírodní vědy, dále jej rozšiřovat a prohlubovat.

Obrátil Vilém, Sáblík Leoš , kolektiv
Cena: 284 Kč

Obrátil Vilém, Sáblík Leoš , kolektiv
Cena: 180 Kč