načítání...
menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: České bezlepkové slavnostní pečení -- Sladké i slané laskominy - Hana Čechová Šimková

České bezlepkové slavnostní pečení -- Sladké i slané laskominy
-15%
sleva

Kniha: České bezlepkové slavnostní pečení
Autor: Hana Čechová Šimková
Podtitul: Sladké i slané laskominy

Recepty na přípravu bezlepkových sladkých slavnostních moučníků, řezů, koláčů z kynutého těsta, základních krémů i slaných koláčků a knedlíků. ... (celý popis)
Titul je skladem 1ks - odesíláme ihned
Ihned také k odběru: Ostrava
doručujeme do Vánoc
Vaše cena s DPH:  249 Kč 212
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
7,1
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 49Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 62.1%hodnoceni - 62.1%hodnoceni - 62.1%hodnoceni - 62.1%hodnoceni - 62.1% 70%   celkové hodnocení
1 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Computer press
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2013
Počet stran: 96
Rozměr: 167 x 225 mm
Úprava: barevné ilustrace
Vydání: 1. vyd.
Vazba: vázaná s laminovaným potahem
Novinka týdne: 2013-36
Datum vydání: 28. 8. 2013
Nakladatelské údaje: V Brně, CPress, 2013
ISBN: 9788026401971
EAN: 9788026401971
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis / resumé

Recepty na přípravu bezlepkových sladkých slavnostních moučníků, řezů, koláčů z kynutého těsta, základních krémů i slaných koláčků a knedlíků.

Popis nakladatele

I bez lepku si můžete užívat slavnostních rodinných chvil či dětských oslav a najíst se lákavých sladkých dortíků, dezertů, rolád, košíčků, řezů, perníčků, lineckých koláčů, knedlíkových variací a dalších dobrot upečených z bezlepkové mouky! Některé recepty jsou úplně nové, plné inspirace, mnohé vymyšlené podle přání dětí, přizpůsobené také dalším alergiím. Autorka je doplnila svými tipy, radami a postřehy při pečení, které se vám budou hodit, pokud s bezlepkovým pečením začínáte. V knize mimo jiné naleznete: * Rolády (čokoládové, citronové, makové, sněhové, ořechové, karamelové, ovocné, charloty, …) * Semifredy (čokoládovo-karamelové, marcipánové, jogurtové, likérové, pařížské, tvarohové, …) * Dětské laskominy (veselé bábovičky, košíčky, muffiny, smajlíky, dortíčky, koláčky, palačinkové kapsy, …) * Řezy a koláče (řezy pařížské, medové, malinové, ananasové, pudingové, čokoládovo-karamelové, …, koláče drobenkové, pudingové, z odpalovaného těsta; bábovka, tvarohový tunel, …) * Lahůdky z kynutého těsta (slané koláčky se sýrem či s masovou směsí, pizza, tažený závin, ovocné taštičky, …) * Kynuté knedlíky (houskové, plněné ovocem, s uzeninou, …) * Recepty na krémy (máslový, koňakový, kakaový) Autorka je maminkou pěti dětí, pro něž už více než dvacet let připravuje bezlepkovou stravu. ([sladké i slané laskominy])

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Hana Čechová Šimková - další tituly autora:
České bezlepkové pečení -- Sladké i slané dobroty České bezlepkové pečení
 (e-book)
Bezlepková, bezmléčná a bezsojová kuchařka Bezlepková, bezmléčná a bezsojová kuchařka
 (e-book)
České bezlepkové pečení České bezlepkové pečení
Česká pohanková kuchařka -- Kompletní jídelníček Česká pohanková kuchařka
Pohádkové nápady pro malé kutily a kuchtíky Pohádkové nápady pro malé kutily a kuchtíky
Dobroty pro diabetiky -- Sladké i slané Dobroty pro diabetiky
 
Ke knize "České bezlepkové slavnostní pečení -- Sladké i slané laskominy" doporučujeme také:
Pečeme bez lepku Pečeme bez lepku
Radčina kuchařka bez lepku -- Se spoustou rad a receptů i bez mléka a vajec Radčina kuchařka bez lepku
Přirozeně bez lepku a bez mléka Přirozeně bez lepku a bez mléka
Bez lepku a chutně! -- Jak vařit z přirozeně bezlepkových surovin Bez lepku a chutně!
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

České bezlepkové slavnostní pečení

Kynuté knedlíky

Na úplný závěr této knihy bych ráda

vyhověla prosbám a dotazům čtená

řů, kterým scházejí recepty na kynuté

knedlíky.

I když kynutý knedlík není laskomi

na jako ostatní recepty v této knize,

vězte, že dobře uvařený knedlík patří

neodmyslitelně ke slavnostní svíčko

vé nebo podobně úžasným pokr

mům, podávaným při výjimečných

příležitostech.

bych ráddddaaaa

ůmmmm ččččtttetenán -

nana kynnututé é

skommi

o knizze,

dlík k papatřtříí

svívíččkoo

okrkrr

nýných

90


Kynuté knedlíky

Těsto:

300 ml vody nebo mléka

320 g rýžové samokypřicí mouky

160 g kukuřičné hladké mouky

120 g Solamylu

2 vejce

1 kvasnice

½ balíčku prášku do pečiva

½ lžičky cukru

špetka soli

hrst nakrájených rohlíků nebo neo

chucené burisony

Postup:

Krok 1: V míse smícháme všech

ny suroviny, uprostřed utvoříme

důlek a do něj dáme špetku cukru.

Rozdrolíme kvasnice a zalejeme

vlažným mlékem nebo vodou.

Necháme vzejít kvásek a pak vše

rozmixujeme. Vznikne hustá hmota,

kterou pak zpracujeme na pracovní

ploše do vláčné nelepivé hmoty.

Těsto rozdělíme na dvě stejné části.

Vyválíme bochánky, které přenese

me na igelitové sáčky nebo pruhy

pečicího papíru. Necháme kynout

asi 10–15 minut.

Krok 2: Připravíme si parní hrnec, do

kterého vložíme nakynuté těsto na

knedlíky, a vaříme v páře 25 minut.

Houskový knedlík kynutý

½lžičky cukru

špetka sol

hrst naakrájených rohlíků nebo neo

chucené burisony

 Do těsta můžeme při ručním

zpracování přidat neochucené buri

sony nebo na kostky nakrájené roh

líky. Knedlíky jsou pak nadýchanější!

 DD ěě ůžůž řři čč íí

Můj tip

91


České bezlepkové slavnostní pečení

Těsto:

150–200 ml mléka

160 g rýžové samokypřicí mouky

80 g kukuřičné hladké mouky

60 g Solamylu

50 g nastrouhaných vařených

brambor

2 vejce

1 kostka kvasnic

1 lžička cukru

½ sáčku prášku do pečiva

¼ lžičky soli

ovoce dle chuti

Postup:

Krok 1: Všechny sypké suroviny se

špetkou soli smícháme. Uprostřed

uděláme důlek, do něj dáme cukr,

rozdrobené kvasnice a necháme

vzejít kvásek. Než začneme hně

tačem zpracovávat těsto, přidáme

ke všem surovinám uvařený a na

strouhaný brambor.

Krok 2: Těsto dáme na pracovní

plochu a ještě jej zpracujeme ručně.

Velkou lžící vykrájíme hromádky

přibližně stejné velikosti.

V dlaních zpracujeme těsto na

placičku, doprostřed dáme ovoce

a utvoříme knedlíky. Ty pak vaříme

na páře 20 minut.

Knedlíky plněné ovocem

na ppáře 20 minut.

92


Kynuté knedlíky

Těsto:

2 žloutky

2 bílky (ušlehat sníh)

1 hrnek mouky = 200 g

1 hrnek mléka = 200 ml

1 malá lžička soli

½ prášku do pečiva

100 g rohlíků nakrájených na drobné

kostky

100 g nakrájené anglické slaniny nebo

uzeného masa

Na tuto dávku si připravte 4 čtvrtlitro-

vé hrnky, které vymažete tukem.

Postup:

Krok 1: Nakrájené rohlíky dáme do

mísy, přisypeme mouku s práškem

do pečiva, přidáme žloutky, mléko

a nakrájené uzené maso.

Nakonec přidáme ušlehaný tuhý

sníh z bílků. Vařečkou nebo stěrkou

dobře promícháme.

Krok 2: Takto připravené těsto rozdě

líme do vymazaných hrnků tak, aby

byly naplněny do 2/3 výšky.

Naplněné hrnky vložíme do hrnce

s vodou tak, aby voda sahala rovněž

do 2/3 výšky hrnků. Hrnec přiklo

píme poklicí a necháme ve varu po

dobu asi 50 minut.

Hrnkové knedlíky s uzeninou

 Tyto knedlíky jsou skvělé ke ky

sanému zelí či špenátu.

 Hrnkové knedlíky můžete při

pravit i bez uzeniny. Jako obmě

nu můžete místo uzeniny použít

osmahnutou nebo čerstvou jarní

cibulku.

 TT kk dldlíkík jj kk ělěléé kk kk

Můj tip

dobře proomícháme.

cibulku.

93




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2019 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist