načítání...
menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: České bezlepkové pečení -- Sladké i slané dobroty – Hana Čechová Šimková

České bezlepkové pečení -- Sladké i slané dobroty
-15%
sleva

Kniha: České bezlepkové pečení
Autor: Hana Čechová Šimková
Podtitul: Sladké i slané dobroty

Kniha receptů na přípravu na sladkého i slaného pečiva a moučníků pro nemocné celiakií, alergií na mléčný cukr a dráždivým tračníkem. Předpisy z bezlepkových surovin na kynutá ... (celý popis)
Titul je na partnerském skladu >10ks - doručujeme za 4 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  249 Kč 212
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
7,1
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 49Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

ukázka z knihy ukázka

Titul je dostupný ve formě:
tištěná forma TIŠTĚNÁ
KNIHA

hodnoceni - 39.6%hodnoceni - 39.6%hodnoceni - 39.6%hodnoceni - 39.6%hodnoceni - 39.6% 34%   celkové hodnocení
5 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Computer press
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2012
Počet stran: 96
Rozměr: 167 x 225 mm
Úprava: barevné ilustrace
Vydání: 1. vyd.
Vazba: vázaná s laminovaným potahem
Datum vydání: 10. 10. 2012
Nakladatelské údaje: Brno, CPress, 2012
ISBN: 9788026401223
EAN: 9788026401223
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis / resumé

Kniha receptů na přípravu na sladkého i slaného pečiva a moučníků pro nemocné celiakií, alergií na mléčný cukr a dráždivým tračníkem. Předpisy z bezlepkových surovin na kynutá těsta, lístková těsta, buchty, bábovky, dorty a řezy, krémy, sušenky a drobné cukroví. Vlastní vyzkoušené recepty a dvacetileté zkušenosti autorky, matky čtyř dětí, která se s těmito nemocemi musela vyrovnat u svých dvou synů.

Popis nakladatele

I život bez lepku může být plný lákavých sladkých dortíků, vdolečků, sušenek, ale také pizzy, slaného lístkového pečiva a dalších dobrot! Recepty v této knize vycházejí ze zvyklostí a tradic běžné české rodiny pro potřeby celého roku, včetně klasických svátků, jako jsou Vánoce a Velikonoce, jsou však připraveny z bezlepkových surovin, a některé počítají také s dalšími alergiemi. Autorka je maminkou pěti dětí, pro něž už více než dvacet let připravuje bezlepkovou stravu. Velmi cenné jsou její zkušenosti a postřehy, které usnadní práci těm, kdo s bezlepkovým pečením začínají. V knize mimo jiné naleznete: Kynutá těsta (chleba, housky, dalamánky, rohlíky, vánočka, mazanec, americké koblížky, Honzovy buchty, dukátové buchtičky, bavorské vdolečky, moravské koláčky, svatební koláče, ale také pizza, langoše…) Lístková těsta (štrúdly, bramborová těsta, povidlové trojhránky, kremrole, ale také lístkový hotdog, plněné škeble, zelná kapsa, sýrové tyčinky, slané tyčinky…) Buchty, bábovky, dorty a řezy (anglický perník, muffiny, bábovky – pudinková, šlehačková, banánová, tvarohová, strakatá, stracciatella, pohankové vafle, vánoční štola, velikonoční beránek, ovocná bublanina, rolády, buchty, moučníky, smaženky, úžasné řezy, tvarožník, dorty, tiramisu, lívanečky, piškotové korpusy…) Sušenky a cukroví (linecké pudinkové těsto, máslové čajové pečivo, perníčky, trubičky, zázvorky, vanilkové rohlíčky, roládky, tlapky, sušenky, mrkvové cukroví, vosí hnízda, kokosky, odpalované věnečky, ovocné košíčky, nepečená roláda, pohankové bochánky, marcipán, marcipán z marshmallow…) Polevy a krémy (tvarohový, odlehčený tvarohový, bezmléčný, žloutkový, pařížský, karamelovo -máslový…) ([sladké i slané dobroty])

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Hana Čechová Šimková - další tituly autora:
České bezlepkové slavnostní pečení -- Sladké i slané laskominy České bezlepkové slavnostní pečení
 (e-book)
Paleo strava pro české jedlíky Paleo strava pro české jedlíky
 (e-book)
Česká pohanková kuchařka Česká pohanková kuchařka
Pohádkové nápady pro malé kutily a kuchtíky Pohádkové nápady pro malé kutily a kuchtíky
 (e-book)
Pohádkové nápady pro malé kutily a kuchtíky Pohádkové nápady pro malé kutily a kuchtíky
Dobroty pro diabetiky -- Sladké i slané Dobroty pro diabetiky
 
Ke knize "České bezlepkové pečení -- Sladké i slané dobroty" doporučujeme také:
Tradiční recepty bez lepku -- 2. rozšířené a doplněné vydání Tradiční recepty bez lepku
Klíč k určování bylin Klíč k určování bylin
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

Lístková těsta

Lístková těsta

21


České bezlepkové pečení

Pojem lístkové těsto v bezlepkové variantě je trochu zavádějící. Těsto se totiž nelístkuje, jak by mohl název napovídat. Má sice podobnou konzistenci, nelepí se, dobře se s ním pracuje, ale po upečení připomíná spíš křehké těsto.

Bezlepkové lístkové těsto můžeme

péct na různé způsoby. Plníme je

na sladko jako jablečný nebo hruško

vý štrúdl, tvarohové rohlíčky či povi

dlové kapsy. Nebo na slano, kdy jako

náplň může sloužit zelenina, hříbky,

uzenina, mleté maso a podobně.

 Při sladkých receptech je lepší přidat do těsta lžíci mletého cukru

a do slané verze trochu soli. Těsto je pak mnohem chutnější.

Můj tip

Ingredience

300 g mouky Jizerka

100 g 100% tuku a 75 g másla

1 jogurt bílý nebo zakysaná smetana

Postup

Těsto vypracovat, vyválet a 3×

přeskládat.

Základní lístkové těsto I

Ingredience

200 g mouky Mantler

100 g mouky Jizerka

2 vejce

1 lžíce octa

1 lžička guarové gumy

½ sklenice mléka

½ tuku OMEGA

Postup

Tuk nastrouháme na jemno a při

dáme mouku. Ostatní suroviny

spolu s mlékem postupně, pomalu

přidáváme. Ne najednou, ať se těsto

nelepí.

Z tohoto těsta je lepší dělat menší

tvary. Větší se hned lámou.

Základní lístkové těsto II

22


Lístková těsta

Ingredience

330 g promix PK (lze nahradit smě

sí Mantler a kukuřičnou hladkou

mouku)

150 g rostlinného tuku

100 g mouky Mantler

100 g sádla

8 lžic vody

2 vejce

1 lžíce octa

jablka, hrušky, ořechy, hrozinky...

podle chuti jako náplň.

Postup

Ze všech surovin připravíme vláčné

těsto, které rozdělíme na 6–8 částí

a vyválíme pláty na štrúdl. Při válení

položíme pod těsto igelit nebo pe

čicí papír. Lépe se s ním pak pracuje.

Pozor, těsto je křehké a občas se

láme.

Lístkové těsto na štrúdl

23


České bezlepkové pečení

Ingredience

120 g vařených, jemně nastrouhaných

brambor

100 g mouky Jizerka

100 g jáhlové mouky

100 g 100% tuku

75 g sádla

špetka soli

Postup

Těsto vypracujeme a necháme hodi

nu odležet.

Náplň

Když chceme dělat jablečný či hruš

kový štrúdl, je lepší očištěné a na

krájené ovoce lehce povařit v 1 dl

vody. Ovoce je pak šťavnatější. Pak

odstavíme a necháme vychladnout,

přimícháme vanilkový pudinkový

prášek, pomícháme a děláme štrúdl

tak, jak je každý zvyklý.

Lístkové těsto bramborové

Tato verze je pro ty, kteří do jídla nemohou přidávat mléko, jogurty a tvarohy.

 Je lepší těsto vždy vyválet mezi dvěma igelity nebo pečicími papíry.

Můj tip

Když budete péct podle následujících receptů, můžete použít jakékoliv z již uvedených lístkových těst. Výrazněji se chutí liší jen to

bramborové. Vyzkoušela jsem té

měř všechny varianty, jen kremrole

jsem z bramborového těsta ještě

nepekla.

24




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2020 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist