načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Bonvivánova kulinária -- Drobné eseje o jídle a pití - Viktor Šlajchrt

Bonvivánova kulinária -- Drobné eseje o jídle a pití
-16%
sleva

Kniha: Bonvivánova kulinária
Autor: Viktor Šlajchrt
Podtitul: Drobné eseje o jídle a pití

V souboru drobných, jemně ironických esejů zkoumá Viktor Šlajchrt pokrmy i nápoje zejména z hlediska kulturní historie, ale všímá si i jejich současných mediálních obrazů. ... (celý popis)
Titul doručujeme za 4 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  249 Kč 209
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
7
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 39Kč
rozbalOsobní odběr zdarma


hodnoceni - 62.1%hodnoceni - 62.1%hodnoceni - 62.1%hodnoceni - 62.1%hodnoceni - 62.1% 70%   celkové hodnocení
1 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Pulchra
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2015
Počet stran: 165
Rozměr: 19 cm
Vydání: 1. vydání
Skupina třídění: Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
Jazyk: česky
Vazba: kniha, brožovaná vazba
Datum vydání: 19.11.2015
ISBN: 9788087377802
EAN: 9788087377802
Popis / resumé

Ochutnávání se v jeho pojetí stává básnickou a filosofickou zkušeností. Klade si otázku, zda lze odvodit ze stravovacích návyků různých národů "geogastronomickou komparatistku", jež by vycházela z pozorného sledování chutí a vůní regionálních specialit. Viktor Šlajchrt, známý spíš jako literární a výtvarný kritik, se gastronomickou publicistikou více zabýval v druhé polovině devadesátých let, kdy působil jako šéfredaktor časopisu Bar&Man a spolupracovník časopisu Labužník. V souboru drobných, jemně ironických esejů zkoumá Viktor Šlajchrt pokrmy i nápoje zejména z hlediska kulturní historie, ale všímá si i jejich současných mediálních obrazů.

Popis nakladatele

V souboru drobných, jemně ironických esejů zkoumá Viktor Šlajchrt pokrmy i nápoje zejména z hlediska kulturní historie, ale všímá si i jejich současných mediálních obrazů. Ochutnávání se v jeho pojetí stává básnickou a filosofickou zkušeností. Klade si otázku, zda lze odvodit ze stravovacích návyků různých národů "geogastronomickou komparatistku", jež by vycházela z pozorného sledování chutí a vůní regionálních specialit. Viktor Šlajchrt, známý spíš jako literární a výtvarný kritik, se gastronomickou publicistikou více zabýval v druhé polovině devadesátých let, kdy působil jako šéfredaktor časopisu Bar&Man a spolupracovník časopisu Labužník. (drobné eseje o jídle a pití)

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Viktor Šlajchrt - další tituly autora:
Pomalý pohyb Pomalý pohyb
Šafránek Jan - Svět lidí / The World of People Šafránek Jan
Bankrot Bankrot
Okamžiky umění -- Díla, legendy, provoz Okamžiky umění
Obrazy Prahy -- proměny metropole v pragensiích Obrazy Prahy
Bloumání epochami -- doteky kulturní historie Bloumání epochami
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2019 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist