načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Bílá ryba... -- ...aneb povídání o španělském jídle a víně - Eva Petrová; Dominik Sokol

Bílá ryba... -- ...aneb povídání o španělském jídle a víně
-16%
sleva

Kniha: Bílá ryba... -- ...aneb povídání o španělském jídle a víně
Autor: ;

"Španělský gastronomický zeměpis - španělské snoubení vín a pokrmů." Ing. Eva Petrová je majitelkou společnosti Petrus, s.r.o., dovážející do ČR španělská vína. Její společnost ... (celý popis)
Titul nyní (přelom roku) doručujeme za 11 pracovních dní
Vaše cena s DPH:  249 Kč 209
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
7
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 39Kč
rozbalOsobní odběr zdarma


hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%   celkové hodnocení
0 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Geronimo Collection
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 05.12.2006
Počet stran: 194
Rozměr: 25 cm
Úprava: barev. ilustrace , 1 mapa, portréty
Spolupracovali: Dominik Sokol
foto Luboš Bárta
Jazyk: česky
ISBN: 8023975234
EAN: 9788023975239
Popis / resumé

Publikace seznamuje s místními zvyklostmi stravování a stolování jednotlivých regionů Španělska, přináší recepty na jejich typická jídla - hlavní chody, předkrmy a dezerty a k nim doporučuje vína dostupná na našem trhu.

Popis nakladatele

"Španělský gastronomický zeměpis - španělské snoubení vín a pokrmů." Ing. Eva Petrová je majitelkou společnosti Petrus, s.r.o., dovážející do ČR španělská vína. Její společnost oslaví v letošním roce 10 výročí spolupráce s nejvýznamnějšími španělskými výrobci vín. Jedním z několika pilířů "celoročních oslav" je i kniha, kterou jsme nazvali Bílá ryba, která patří mezi nejtradičnější španělské pokrmy. Při její tvorbě čerpá autorka z bohatých znalostí Španělska, španělských vín, španělské gastronomie, místních zvyklostí a tradičních i méně tradičních španělských specialit. Cestou zazajímavými pokrmy čtenáře seznámí s místními zvyklostmi, trochou historie, pohledem do krajiny, ale především uvaří a popíše 32 typických hlavních comidas (chodů) a 32 tapas (studených a teplých předkrmů), ale i postres (dezertů). K nim doporučí 64 španělských vín, která jsou k dispozici na českém trhu a s popsanými pokrmy vytvoří nejvhodnější harmonickou kombinaci.

Další popis

Tato publikace si neklade za cíl být kuchařkou, ani se nechce tvářit jako cestopis sledující gastronomii. Od všeho trochu. Na cestách za vínem do Španělska vzniklo mnoho podnětů k přemýšlení o životním stylu, historii, kultuře vůbec, návycích a zvycích, stolování a prostírání v té úžasné rozmanitosti jednotlivých regionů Španělska. A prostřený stůl vždy spojoval lidi, ať byl dlouhý či kulatý a důležité záležitosti v kulturních dějinách národů se vždy řešily a řeší u stolu s jídlem a vínem. Dopřejme si radost rozdělit se o to, co jsme poznali a doporučme po svých zkušenostech jeden z mnohých zážitků - španělské víno a jídlo. Cestou za zajímavými pokrmy se seznámíme s místními zvyklostmi, trochou historie, pohledem do krajiny, ale především pro vás uvaříme 64 typických comidas (hlavních chodů) a tapas (studených a teplých předkrmů), ale i postres (dezertů). K tomu vyhledáme a doporučíme 64 vín, která jsou k dispozici na českém trhu. Výběr jídel a vín by měl přiblížit nejdůležitější a nejtypičtější oblasti Španělska.



Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Eva Petrová; Dominik Sokol - další tituly autora:
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2018 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist