načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

E-kniha: Bezlepkové laskominy -- 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty - Karla Pelikánová

Bezlepkové laskominy -- 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty

Elektronická kniha: Bezlepkové laskominy -- 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty
Autor:

Musíte ze zdravotních důvodů držet bezlepkovou dietu, ale rádi mlsáte? Nebo jen chcete z jídelníčku vypustit lepek a ochutnat bezlepkové moučníky? V kuchařce najdete desítky receptů na ... (celý popis)


hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%   celkové hodnocení
0 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: E-knihy jedou
Dostupné formáty
ke stažení:
EPUB, MOBI, PDF
Upozornění: většina e-knih je zabezpečena proti tisku
Médium: e-book
Počet stran: 140
Jazyk: česky
ADOBE DRM: bez
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Musíte ze zdravotních důvodů držet bezlepkovou dietu, ale rádi mlsáte? Nebo jen chcete z jídelníčku vypustit lepek a ochutnat bezlepkové moučníky? V kuchařce najdete desítky receptů na jednoduché, zdravé, bezlepkové, ale chuťově úžasné dezerty, které si zamiluje celá rodina.

Související tituly dle názvu:
Bezlepkové laskominy Bezlepkové laskominy
Pelikánová Karla
Cena: 82 Kč
Bezlepkové laskominy 2 Bezlepkové laskominy 2
Pelikánová Karla
Cena: 82 Kč
České bezlepkové slavnostní pečení České bezlepkové slavnostní pečení
Šimková Hana Čechová
Cena: 197 Kč
Tradiční sladké pečení bezlepkově Tradiční sladké pečení bezlepkově
Halatová Vladěna
Cena: 156 Kč
Helenčino pečení Bezlepkové recepty Helenčino pečení Bezlepkové recepty
Vybíralová Helena
Cena: 144 Kč
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

1


2

Karla Pelikánová

BEZLEPKOVÉ

LASKOMINY

66 receptů na úžasné pečené i

nepečené dezerty


3

ÚVODEM

V dnešní době je bezlepková dieta módní pojem. Mnoho lidí ji,

v ne tak přísné formě, drží jen z toho důvodu, že chtějí jíst

zdravěji a nezatěžovat střeva lepkem. Pro lidi trpící celiakií, mě

nevyjímaje, je však na celý život a žádné „odbočky“ se

netolerují. I když je dnes k dostání už spousty jídel

v bezlepkové variantě, jejich cena je oproti klasickým

potravinám o dost vyšší. Navíc, co si budeme nalhávat – po

domácku připravená jídla jsou mnohem chutnější, originálnější

a taky vyjdou o dost levněji. Kniha Bezlepkové laskominy

přidání 66 skvělých receptů na sladké dobroty jako jsou

koláče, záviny, pudinky, palačinky a podobně.


4

SEZNAM RECEPTŮ

ÚVODEM ....................................................................................................... 3

SEZNAM RECEPTŮ ............................................................................................ 4

KŘEHKÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ S OŘECHY .................................................................. 8

DÝŇOVÁ BUCHTA S ČOKOLÁDOU ....................................................................... 10

ČOKOCHLEBÍČEK S KOKOSEM ............................................................................ 12

MATCHA KOLÁČ ............................................................................................ 14

ČOKOLÁDOVO-POMERANČOVÉ BÁBOVIČKY .......................................................... 16

DROBENKOVÝ REBARBOROVÝ KOLÁČ .................................................................. 18

MANDLOVÉ TYČINKY S TŘEŠNĚMI ...................................................................... 21

PANNA COTTA S MANDARINKOVÝM ŽELÉ ............................................................. 23

BANÁNOVO-CUKETOVÉ ŘEZY ............................................................................ 25

MRKVOVÉ KOLÁČKY ....................................................................................... 27

KAKAOVÉ KULIČKY S MÁKEM ............................................................................ 29

SUŠENKOVÝ DORTÍK S JOGURTEM ...................................................................... 31

PEŘINOVÁ BÁBOVKA S ČOKOLÁDOU ................................................................... 33

MANDLOVÉ BROWNIES ................................................................................... 35

JABLEČNÝ CHLEBÍČEK S DATLEMI ........................................................................ 37

BANÁNOVÉ MUFFINY S OŘECHY ........................................................................ 39

JABLEČNÝ PIŠKOTOVÝ ZÁVIN ............................................................................. 41


5

PEČENÉ POMERANČOVÉ OŘECHY ....................................................................... 43

BORŮVKOVÝ DROBENKOVÝ KOLÁČ Z PODMÁSLÍ .................................................... 45

PISTÁCIOVÉ KOULE SE SEZAMEM ....................................................................... 48

HŘÍŠNÝ KOLÁČ S JABLKY .................................................................................. 49

ČOKOLÁDOVÁ PĚNA ....................................................................................... 51

HRUŠKOVÝ KOLÁČ S MANDLEMI A MÁKEM .......................................................... 52

KOKOSOVÝ CHEESECAKE S KIWI ........................................................................ 55

POHANKOVÉ PALAČINKY S KARAMELIZOVANÝMI JABLKY ......................................... 57

JÁHLOVÉ ŠIŠKY S MÁKEM ................................................................................ 59

VIŠŇOVO-MAKOVÝ CHLEBÍČEK ......................................................................... 61

BROWNIES S OŘECHY ..................................................................................... 63

PAŘÍŽSKÉ MAKRONKY .................................................................................... 65

CHIA PUDINK V ANANASU ............................................................................... 67

ROZINKOVÁ BÁBOVKA .................................................................................... 69

BOŽSKÁ KÁVOVÁ PĚNA ................................................................................... 71

CITRONOVO-POHANKOVÉ PODKOVY .................................................................. 73

MRKVOVÉ MUFFINY SE SEMÍNKY....................................................................... 75

JAHODOVÁ MÍSA ........................................................................................... 77

FANTASTICKÉ ČOKOLÁDOVÉ MUFFINY ................................................................ 79

RAW MANDLOVÉ TYČINKY ............................................................................... 81

VOŇAVÉ SKOŘICOVÉ ROLKY ............................................................................. 83

MALINOVÉ BROWNIES.................................................................................... 86


6

KOKOSOVÝ KOLÁČ S LESNÍM OVOCEM ................................................................. 88

AROMATICKÁ JÁHLOVÁ KAŠE ............................................................................ 90

SUŠENKY S ROZINKAMI A DÝŇOVÝMI SEMÍNKY ...................................................... 92

MAKOVÝ ZÁVIN S VIŠNĚMI ............................................................................... 94

LESNÍ MRAŽENÁ DOBROTA ............................................................................... 96

OŘECHOVO-DÝŇOVÁ POMAZÁNKA .................................................................... 98

TVAROHOVÝ DORT S ANANASEM ..................................................................... 100

OVOCNÝ KOLÁČ S OŘECHY A CHIA SEMÍNKY ........................................................ 102

LEHKÝ CITRONOVÝ CHLEBÍČEK ......................................................................... 104

BATÁTOVÝ KOLÁČ S VLAŠSKÝMI OŘECHY............................................................ 106

POHANKOVÁ KAŠE S BANÁNEM ....................................................................... 108

OVOCNÝ SALÁT S MÁTOU .............................................................................. 110

RAW ČOKOLÁDOVÝ PUDINK ........................................................................... 112

ZAVÁTÉ PIŠKOTY .......................................................................................... 114

MRKVOVÝ DORT S PEKANOVÝMI OŘECHY .......................................................... 116

PEČENÉ HRUŠKY S OŘECHY A VLOČKAMI ............................................................ 119

COOKIES S JABLKY A MERUŇKAMI .................................................................... 121

MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ S TŘEŠNĚMI ........................................................................ 123

PUDINK Z ČERNÉ RÝŽE S MANGEM ................................................................... 125

RAW ČOKOLÁDOVÉ KULIČKY ........................................................................... 127

LEHKÝ LETNÍ KOLÁČ ...................................................................................... 129

ČOKOLÁDOVÉ KOŠÍČKY S KOKOSEM A PISTÁCIEMI ................................................ 132


7

MALINOVÝ CHEESECAKE ............................................................................... 134

ŠVESTKOVÉ MUFFINY ................................................................................... 136

POCTIVÝ JABLEČNÝ ZÁVIN .............................................................................. 138

BRAZILSKÉ MÜSLI TYČINKY ............................................................................. 140

DOMÁCÍ JAHODOVÁ ZMRZKA ......................................................................... 142

COPYRIGHT ................................................................................................ 143


8

KŘEHKÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ S OŘECHY

Tvaroh je zdravou a lahodnou surovinou. Je lehký, dobře

stravitelný, ale přitom zasytí a dodá tělu potřebné bílkoviny a

vápník. Ráda a často ho přidávám do náplní různých koláčů a

závinů. Moučníky jsou díky němu vláčnější a podle mě i

chutnější.

Náročnost: **

Příprava: 60 minut

Energetická hodnota: 1 porce = 310 kcal


9

Suroviny na 1 zapékací formu (28 x 23 cm)

Na těsto

- 110 g pohankové mouky

- 180 g bezlepkové mouky

- 90 g Stelly máslové

- 2 vejce

- 50 ml vody

Na náplň

- 500 g měkkého nízkotučného tvarohu

- 50 g pomazánkového másla bez příchutě

- 3 lžíce medu

- ½ lžičky sladidla stévie

- 1 měkký banán

- 50 g mletých vlašských ořechů

Postup

1. Do velké mísy nasypeme pohankovou a bezlepkovou mouku

a rozpuštěnou Stellu. Promícháme a přiklepneme obě vejce a

přilijeme vodu. Rukama vypracujeme těsto, které vtěsnáme do

zapékací formy (i po bocích).

2. V míse smícháme tvaroh, pomazánkové máslo, vidličkou

rozmačkaný banán, med, mleté ořechy a stévii. Důkladně

promícháme a poté naneseme na těsto.

3. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C na zhruba

50 minut, dokud tvaroh nezezlátne.


10

DÝŇOVÁ BUCHTA S ČOKOLÁDOU

Do dýňových moučníků jsem se zamilovala. Mám totiž ráda

mokré a vláčné koláče a buchty. A právě dýňové pyré, které

můžete ochutit podle vlastní představy a chutí, zaručuje, že

výsledný moučník bude chutnat báječně krémově.

Náročnost: *

Příprava: 70 minut

Energetická hodnota: 1 porce = 260 kcal

Suroviny na 1 formu „srnčí hřbet“ (30 x 11 x 5 cm)

- 280 g bezlepkové mouky

- 330 g krupicového cukru

- 1 lžička jedlé sody

- 1 lžička mleté skořice

- ½ lžičky muškátového oříšku

- ½ lžičky soli

- 300 g dýňového pyré (z dýně Hokaido nebo máslové)

- 120 ml oleje (slunečnicový nebo řepkový)

- 2 vejce

- 80 ml vody

- 50 g hořké čokolády s vysokým obsahem kakaa (nasekané

nahrubo)


11

Postup

1. Ve velké míse smícháme mouku, cukr, jedlou sodu, skořici,

muškátový oříšek a sůl. V jiné míse smícháme dýňové pyré,

olej, vejce a vodu. Obě směsi spojíme a jemně promícháme.

2. Čokoládu nasekáme na malé kousky a vmícháme do těsta.

3. Těsto nalijeme do máslem vymazané formy a pečeme

v troubě rozehřáté na 180 °C přibližně 50 až 60 minut.


12

ČOKOCHLEBÍČEK S KOKOSEM

Každý, kdo alespoň trochu ujíždí na čokoládě, si tento chlebík,

který je navíc vylepšen kokosem, zamiluje. Je ideální k snídani

nebo ke svačině, ke kafíčku nebo se sklenicí mléka.

Náročnost: *

Příprava: 70 minut

Energetická hodnota: 1 porce = 310 kcal

Suroviny na 1 zapékací chlebovou formu (9 x 28 cm)

- 100 g hořké čokolády s vysokým obsahem kakaa

- 60 g másla


13

- 4 vejce

- 100 g strouhaného kokosu

- 2 balení Alpro sójového dezertu (příchuť čokoláda)

- 1 hrnek pohankové mouky

- ½ balení bezlepkového kypřícího prášku do pečiva

- pečicí papír

Postup

1. Čokoládu nalámeme na kousky, máslo nakrájíme na menší

kostky a obojí vložíme do mísy. Necháme rozpustit ve vodní

lázni nebo dáme na teplá kamna.

2. Do rozpuštěné směsi nasypeme mouku a rozklepneme

všechna čtyři vejce a pořádně promícháme metličkou. Přidáme

dvě balení čokoládového sójového dezertu a strouhaný kokos a

zamícháme. Nakonec vmícháme bezlepkový kypřící prášek do

pečiva.

3. Těsto vlijeme do formy vystlané pečícím papírem a dáme

péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 50 až 60 minut.


14

MATCHA KOLÁČ

Jemně mletý zelený čaj matcha se dá použít nejen k přípravě

horkého nápoje. V poslední době je i velmi oblíbenou

ingrediencí při pečení. Moučníkům dodá nezaměnitelnou chuť,

vůni i barvu.

Náročnost: *

Příprava: 45 minut

Energetická hodnota: 1 porce = 170 kcal

Suroviny na 1 koláčovou formu (ø 26 cm)

- 110 g bezlepkové mouky

- 2 vejce

- 120 g krupicového cukru

- 40 g másla

- 15 g matcha čaje (prášek)

- 100 ml polotučného mléka

- 2 lžičky bezlepkového kypřícího prášku do pečiva

- ½ lžičky mleté citronové kůry

- špetka soli

- máslo na vymazání

Postup

1. V hluboké míse smícháme mouku, cukr, rozpuštěné máslo,

matcha prášek, citronovou kůru a prášek do pečiva. Krátce

promixujeme, až vznikne pískovitá hmota. Přidáme vejce a

mléko a prošleháme šlehačem.


15

2. Těsto nalijeme do koláčové formy vymazané máslem.

3. Dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C na 30 až 40 minut.

Špejlí vyzkoušíme, zda je vnitřek propečený.


16

ČOKOLÁDOVO-POMERANČOVÉ BÁBOVIČKY

Jemné bábovičky z mandlové mouky se stopami pomeranče a

čokolády jsou výbornou sladkou svačinkou.

Náročnost: *

Příprava: 25 minut

Energetická hodnota: 1 kus = 120 kcal

Suroviny na 8 kusů

- 100 g mandlové mouky

- špetka soli

- ½ lžičky jedlé sody

- 2 vejce

- 2 lžíce medu

- 3 lžíce kokosového oleje

- 2 lžíce kakaového prášku

- 2 lžíce nastrouhané pomerančové kůry + na ozdobu

Postup

1. V míse promícháme mouku se špetkou soli a jedlou sodou. V

menší misce rozšleháme vejce a smícháme je s medem,

rozpuštěným kokosovým olejem, kakaovým práškem a

nastrouhanou pomerančovou kůrou. Tekutou směs vlijeme do

sypké a krátce prošleháme.


17

2. Formičky na bábovičky (pokud nejsou silikonové)

vymažeme a naplníme těstem. Pečeme v troubě rozehřáté na

170 ºC asi 15 minut.

3. Upečené bábovičky necháme vychladnout, a pak je

vyklopíme z formiček. Ozdobíme pomerančovou kůrou.


18

DROBENKOVÝ REBARBOROVÝ KOLÁČ

Máte rádi mokré koláče? Pak rozhodně vyzkoušejte tento

recept. Koláč je křížencem mrkvového koláče a klasického

koláče s rebarborou. Jedinečnou chuť mu dodává ořechová

drobenka.

Náročnost: **

Příprava: 100 minut

Energetická hodnota: 1 porce = 280 kcal


19

Suroviny na 1 zapékací formu (23 x 28 cm)

Na těsto

- 180 g bezlepkové mouky

- 50 g kukuřičné mouky

- 1 balení vanilkového cukru

- 2 lžíce chia semínek

- 4 lžíce medu

- 2 vejce

- 100 g bílého řeckého jogurtu

- 100 ml polotučného mléka

- 150 g Hery máslové

- 50 g mandlí

- 1 velká žlutá mrkev

- 300 g rebarbory

- 1 balení bezlepkového kypřícího prášku do pečiva

- pečicí papír

Na drobenku

- 30 g Hery máslové

- 50 g lískových ořechů

- 1 balení vanilkového cukru

Postup

1. Obě mouky smícháme v hluboké míse s vanilkovým cukrem

a chia semínky. Přidáme tekutý med, rozpuštěnou Heru, obě

vejce, bílý jogurt a mléko a pořádně promícháme, aby se

všechny složky spojily.


20

2. Mrkev nastrouháme najemno, mandle v robotu rozsekáme

nadrobno a oboje přimícháme do těsta. Nakonec vmícháme

bezlepkový kypřící prášek do pečiva.

3. Těsto vlijeme do zapékací formy vystlané pečicím papírem.

Navrch dáme pokrájenou očištěnou rebarboru a nakonec

posypeme drobenkou – mleté lískové ořechy smícháme

s balením vanilkového cukru a měkkou Herou.

4. Dáme péct do trouby rozehřáté na 180 °C na zhruba 90

minut.


21

MANDLOVÉ TYČINKY S TŘEŠNĚMI

Domácí bezlepkové müsli tyčinky jsou zdravou a chutnou

svačinkou. Pomohou zahnat hlad, uspokojí chutě po sladkém a

dodají energii. Pokud je zabalíte do speciálních

potravinářských fólií pro sušenky a oplatky, vydrží vám ve

špajzce několik týdnů.

Náročnost: *

Příprava: 50 minut

Energetická hodnota: 1 kus = 150 kcal

Suroviny na 12 kusů

- ½ hrnku pufovaného amarantu

- 1 hrnek sekaných mandlí

- ½ šálku dýňových semínek

- 2 lžíce chia semínek

- 3 lžíce sušených třešní

- 2 lžíce javorového sirupu

- 20 g másla

- 2 bílky

- pečicí papír

Postup

1. Do větší mísy nasypeme pufovaný amarant, nasekané

mandle, dýňová a chia semínka, sušené třešně a javorový sirup

a promícháme.




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2018 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist