

sleva
Kniha:
Bezlepková a bezmléčná dieta
Autor:
Dagmar Kovářů; Jitka Knápková
Podtitul: Recepty pro kompletní jídelníček, rozpoznání příznaků, léčba, dieta
Ihned také k odběru: Ostrava

Nakladatelství: | » Computer press |
Médium / forma: | Tištěná kniha |
Rok vydání: | 2013 |
Počet stran: | 120 |
Rozměr: | 145 x 205 mm |
Vydání: | 1. vyd. |
Skupina třídění: | Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |
Vazba: | brožovaná lepená |
Datum vydání: | 14. 8. 2013 |
Nakladatelské údaje: | Brno, CPress, 2013 |
ISBN: | 9788026401858 |
EAN: | 9788026401858 |
Ukázka: | » zobrazit ukázku |
Knížka nabízí praktické rady, recepty a základní informace o bezlepkové a bezmléčné dietě.
Jak žít s celiakií, nesnášenlivostí lepku, mléka či jiných potravin? Jak poznat první příznaky? Jaké vyšetřovací metody se používají a jak probíhají? Které potraviny jsou dovoleny, které zakázány a které jsou naopak velmi vhodné? Může mít žena trpící celiakií děti? Budu se moci stravovat mimo domov? Je možné, aby celiakie propukla až v dospělosti? Jaká úprava potravin je v případě bezlepkové diety nejvhodnější? Existuje rozdíl mezi potravinovou alergií a celiakií? Podle čeho poznám bezlepkové nebo bezmléčné potraviny v cizině? Kromě odpovědi na tyto a mnoho dalších otázek zde naleznete velké množství praktických receptů pro kompletně bezlepkové stravování – pomazánky, polévky, hlavní jídla, přílohy, moučníky, sladká jídla, pečivo, chléb. PhDr. Dagmar Kovářů se nutričnímu poradenství věnuje od roku 1988. V současné době vyučuje obor diplomovaný nutriční terapeut a nutriční asistent. Mgr. Jitka Knápková již od roku 1993 pracuje v oboru dietní sestra, v současnosti působí jako učitelka odborných předmětů. Obě autorky působí na Střední zdravotnické škole a Vyšší odborné škole zdravotnické v Ostravě.
Jak žít s celiakií, nesnášenlivostí lepku či mléka, co je to potravinová alergie? Jak poznat první příznaky? Existuje léčba? Odpovědi na nejčastější otázky, jaký typ stravy preferovat, vhodné a nevhodné potraviny, a velké množství zajímavých receptů pro celodenní bezlepkový jídelníček - pomazánky, polévky, hlavní jídla, přílohy, moučníky, sladká jídla, pečivo, chléb.