
sleva
Kniha:
Bez lepku a chutně!
Autor:
Olivia Dupin
Podtitul: Jak vařit z přirozeně bezlepkových surovin
doručujeme do Vánoc

![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
celkové hodnocení |
2 hodnocení + 1 recenze | |
|
Nakladatelství: | » Synergie |
Médium / forma: | Tištěná kniha |
Rok vydání: | 2014 |
Počet stran: | 224 |
Rozměr: | 236,0x192,0x18,0 mm |
Úprava: | barevné ilustrace |
Vydání: | Vyd. 1. |
Název originálu: | Complete guide to naturally gluten-free foods |
Spolupracovali: | z anglického originálu ... přeložila Lenka Strnadová |
Hmotnost: | 0,684kg |
Jazyk: | česky |
Vazba: | Brožovaná bez přebalu matná |
Novinka týdne: | 2014-20 |
Datum vydání: | 201405 |
Nakladatelské údaje: | [Praha], Synergie, 2014 |
ISBN: | 978-80-7370-272-4 |
EAN: | 9788073702724 |
Ukázka: | » zobrazit ukázku |
Informace o celiakii, od stanovení diagnózy až po pravidla bezlepkové diety, stovka receptů na přípravu chutných bezlepkových pokrmů určených nejen pro celiaky.
V této kuchařce se dozvíte všechno, co potřebujete k životu bez lepku - jaké potraviny kupovat, co jíst a na co si dát pozor, ale hlavně se naučíte jak vařit a péct bez lepku a přesto chutně. Autorka používá pro své recepty silu přirozeně bezlepkových potravin, které máme k dispozici, a učí nás, jak je upravit s fantazií a tak, aby si na nich mohl pochutnat úplně každý, ať už bezlepkovou dietu drží nebo ne. V první části se dozvíte více o bezlepkové dietě, jak stanovit diagnózu, jak nakupovat bezlepkové potraviny i jednoduché zásady pro stravování v restauracích. Také zde najdete užitečný seznam přirozeně bezlepkových potravin, které většinou znáte a které se dají koupit v každém větším supermarketu. Druhá část obsahuje 100 výtečných receptů na jednoduchá a přesto nesmírně chutná jídla. Takže neváhejta a zkuste vařit bez lepku a chutně!
(jak vařit z přirozeně bezlepkových potravin)
Naučná literatura > Jídla, kuchyně a kuchařství > Bezlepková dieta
Katalog předmětový > C > Celiakie
Naučná literatura > Zdraví a lékařství > Dietní jídla
Naučná literatura > Třídění dle formy > Recepty > Kuchařské recepty
Levné knihy - slevy a akce
Katalog nakladatelství > S > Synergie
Vybrané knižní novinky
Renata78 | 2015-03-07 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Z jedné strany je tato kniha báječnou a inspirující kuchařkou, z druhé strany potom průvodcem touto nepříjemnou nemocí. První polovina knihy je věnována celiakii a jiným formám špatné snášenlivosti lepku. Vše prokládá i svými vlastními zkušenostmi, takže máte pocit, že v tom nejste sami. I ona si prošla trnitou cestou, kdy se musela vyrovnávat s touto nemocí, která neléčená působí vážné až fatální zdravotní obtíže. Informace jsou stručné, jasné a nesmírně vyčerpávající a hodnotné. Víc toho už asi nikde jinde nenajdete. I přesto, že se jedná o nemoc, která vám opravdu převrátí život vzhůru nohama, z celé knihy dýchá klid a uklidnění. Nakonec, až se dostanete minimálně do poloviny všech receptů, můžete získat pocit, že vám osud dal parádní výzvu. Vaříte-li rádi, je to o to lepší! V kuchyni se totiž celiatik opravdu vyřádí! Ovšem až poté, co z velké části obmění část nádobí, třeba to dřevěné – problémy může způsobit i nepatrné smítko lepkové mouky. I takové zajímavosti, které by málokoho napadly, tu najdete.
Jednu výhradu bych ke knize přece jenom měla: Jak si tu můžete přečíst, je obrovské riziko, že i malé částečky lepku kontaminují jídlo pro celiaky. Takže tu autorka na jednu stranu doporučuje důkladný úklid kuchyně, na druhé straně se jakž takž snaží v rámci možností poradit lidem v případě, že se budou stravovat v restauraci. Tam ale riziko kontaminace je vždy. A rada, zeptejte se obsluhy... no kdo z nás viděl ty úžasné restaurační reality show tak ví, že číšník mnohdy netuší, co se děje v kuchyni... Je to velký risk. Ale myslím si, že tyto drobné vady nebo snahy autorky najít za každou cenu řešení jsou jen malilinkatou vadou na celé kráse knihy, která je jinak uceleným a inspirujícím průvodcem celiakií. |
|||