načítání...
menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Bez lepku a chutně! -- Jak vařit z přirozeně bezlepkových surovin - Olivia Dupin

Bez lepku a chutně! -- Jak vařit z přirozeně bezlepkových surovin
-63%
sleva

Kniha: Bez lepku a chutně!
Autor: Olivia Dupin
Podtitul: Jak vařit z přirozeně bezlepkových surovin

Informace o celiakii, od stanovení diagnózy až po pravidla bezlepkové diety, stovka receptů na přípravu chutných bezlepkových pokrmů určených nejen pro celiaky. ... (celý popis)
Titul doručujeme za 2 pracovní dny
doručujeme do Vánoc
Vaše cena s DPH:  399 Kč 149
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
5
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 74Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 83.6%hodnoceni - 83.6%hodnoceni - 83.6%hodnoceni - 83.6%hodnoceni - 83.6% 97%   celkové hodnocení
2 hodnocení + 1 recenze

Specifikace
Nakladatelství: » Synergie
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2014
Počet stran: 224
Rozměr: 236,0x192,0x18,0 mm
Úprava: barevné ilustrace
Vydání: Vyd. 1.
Název originálu: Complete guide to naturally gluten-free foods
Spolupracovali: z anglického originálu ... přeložila Lenka Strnadová
Hmotnost: 0,684kg
Jazyk: česky
Vazba: Brožovaná bez přebalu matná
Novinka týdne: 2014-20
Datum vydání: 201405
Nakladatelské údaje: [Praha], Synergie, 2014
ISBN: 978-80-7370-272-4
EAN: 9788073702724
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis / resumé

Informace o celiakii, od stanovení diagnózy až po pravidla bezlepkové diety, stovka receptů na přípravu chutných bezlepkových pokrmů určených nejen pro celiaky.

Popis nakladatele

V této kuchařce se dozvíte všechno, co potřebujete k životu bez lepku - jaké potraviny kupovat, co jíst a na co si dát pozor, ale hlavně se naučíte jak vařit a péct bez lepku a přesto chutně. Autorka používá pro své recepty silu přirozeně bezlepkových potravin, které máme k dispozici, a učí nás, jak je upravit s fantazií a tak, aby si na nich mohl pochutnat úplně každý, ať už bezlepkovou dietu drží nebo ne. V první části se dozvíte více o bezlepkové dietě, jak stanovit diagnózu, jak nakupovat bezlepkové potraviny i jednoduché zásady pro stravování v restauracích. Také zde najdete užitečný seznam přirozeně bezlepkových potravin, které většinou znáte a které se dají koupit v každém větším supermarketu. Druhá část obsahuje 100 výtečných receptů na jednoduchá a přesto nesmírně chutná jídla. Takže neváhejta a zkuste vařit bez lepku a chutně!

(jak vařit z přirozeně bezlepkových potravin)

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Ke knize "Bez lepku a chutně! -- Jak vařit z přirozeně bezlepkových surovin" doporučujeme také:
Pečeme bez lepku Pečeme bez lepku
Radčina kuchařka bez lepku -- Se spoustou rad a receptů i bez mléka a vajec Radčina kuchařka bez lepku
Přirozeně bez lepku a bez mléka Přirozeně bez lepku a bez mléka
České bezlepkové slavnostní pečení -- Sladké i slané laskominy České bezlepkové slavnostní pečení
 
Recenze a komentáře k titulu



2015-03-07 hodnoceni - 90%hodnoceni - 90%hodnoceni - 90%hodnoceni - 90%hodnoceni - 90%
Z jedné strany je tato kniha báječnou a inspirující kuchařkou, z druhé strany potom průvodcem touto nepříjemnou nemocí. První polovina knihy je věnována celiakii a jiným formám špatné snášenlivosti lepku. Vše prokládá i svými vlastními zkušenostmi, takže máte pocit, že v tom nejste sami. I ona si prošla trnitou cestou, kdy se musela vyrovnávat s touto nemocí, která neléčená působí vážné až fatální zdravotní obtíže. Informace jsou stručné, jasné a nesmírně vyčerpávající a hodnotné. Víc toho už asi nikde jinde nenajdete. I přesto, že se jedná o nemoc, která vám opravdu převrátí život vzhůru nohama, z celé knihy dýchá klid a uklidnění. Nakonec, až se dostanete minimálně do poloviny všech receptů, můžete získat pocit, že vám osud dal parádní výzvu. Vaříte-li rádi, je to o to lepší! V kuchyni se totiž celiatik opravdu vyřádí! Ovšem až poté, co z velké části obmění část nádobí, třeba to dřevěné – problémy může způsobit i nepatrné smítko lepkové mouky. I takové zajímavosti, které by málokoho napadly, tu najdete.

Jednu výhradu bych ke knize přece jenom měla: Jak si tu můžete přečíst, je obrovské riziko, že i malé částečky lepku kontaminují jídlo pro celiaky. Takže tu autorka na jednu stranu doporučuje důkladný úklid kuchyně, na druhé straně se jakž takž snaží v rámci možností poradit lidem v případě, že se budou stravovat v restauraci. Tam ale riziko kontaminace je vždy. A rada, zeptejte se obsluhy... no kdo z nás viděl ty úžasné restaurační reality show tak ví, že číšník mnohdy netuší, co se děje v kuchyni... Je to velký risk. Ale myslím si, že tyto drobné vady nebo snahy autorky najít za každou cenu řešení jsou jen malilinkatou vadou na celé kráse knihy, která je jinak uceleným a inspirujícím průvodcem celiakií.
 


Ukázka / obsah


       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2019 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist