načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Angličtina pro nutriční terapeuty - Irena Baumruková

Angličtina pro nutriční terapeuty
-13%
sleva

Kniha: Angličtina pro nutriční terapeuty
Autor:

Druhá část učebnice English for Nutritionists, určená českým a slovenským studentům, doplňuje významy slovíček u jednotlivých lekcí, obsahuje klíč k překladům a souhrný ... (celý popis)
Titul doručujeme za 3 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  530 Kč 461
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
15,4
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 39Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%   celkové hodnocení
0 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Baumruková
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2016-06-24
Počet stran: 350
Rozměr: 230 x 153 x 30 mm
Úprava: 542 stran
Jazyk: česky anglicky
Vazba: Paperback
ISBN: 978-80-7490-107-2
EAN: 9788074901072
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Druhá část učebnice English for Nutritionists, určená českým a slovenským studentům, doplňuje významy slovíček u jednotlivých lekcí, obsahuje klíč k překladům a souhrný anglicko-český a česko anglický slovník. Kromě výslovnosti je uveden i výklad odborných termínů v češtině, což ocení zejména lektoři angličtiny, kteří nejsou přímo odborníky ve výživě.

Učebnice je určena studentům, nutričním terapeutům a lékařům, kteří budou jednat s anglicky mluvícími klienty, chystají se studovat nebo pracovat v cizině, či se účastní odborných konferencí vedených v angličtině. První část, napsaná anglicky, je vhodná rovněž pro použití ve vícejazyčných skupinách (například v kombinaci s ruštinou). Mnohé termíny jsou odvozeny z latiny a řečtiny. Není nutné procházet celou učebnicí od začátku do konce, pedagog si naopak jistě raději vybere lekce podle úrovně a zaměření svých studentů.

Praktická část učebnice English for Nutritionists, vhodná i pro začátečníky, se zaměřuje na zdravý životní styl, pochopení principů výživy a důležitých zásad při vaření a uvádí také řadu receptů a způsoby jejich přípravy. Teoretická část obsahuje kapitoly věnované lidskému tělu ve zdraví a nemoci, lidské výživě a prevenci onemocnění přenášených potravou a základům klinické výživy.

Předkládaná učebnice odborné angličtiny, první v oblasti výživy a zdravého životního stylu, by se měla stát užitečnou pomůckou pro studenty tohoto rychle se rozvíjejícího a perspektivního oboru.

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Irena Baumruková - další tituly autora:
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

Contents. Obsah

PR A C TIC A L PA RT.

PR A K TIC K Á Č Á ST.

Chapter I. Kapitola I.

Healthy living. Zdravý životní styl.

Unit 1 - Fit for life. Walking for

fitness. Fit na celý život.

Chůze pro zdraví........... 13

Unit 2 - Weight watching. Learning

to relax. Sledování

hmotnosti. Jak

relaxovat........................ 16

Unit 3 - Coping with stress. Yoga.

Zvládání stresu.

Jóga................................ 20

Unit 4 - Nutritional know-how.

Know-how ve výživě.... 22

Unit 5 - Nutrient deficiencies. The

health-conscious cook.

Nedostatek živin. Zdravé

vaření............................. 25

Unit 6 - The dangers of addiction.

Hygiene and health care.

Healthy living. Nebezpečí

vzniku závislosti. Hygiena

a péče o zdraví. Zdravý

životní styl...................... 27

Chapter II. Kapitola II.

Understanding food and nutrition.

Porozumění potravinám a výživě.

Unit 1 - How your body uses food.

Turning food into nutrients.

Energy. Jak vaše tělo využívá

potravu. Proměna potravin

na živiny. Energie.......... 30

Unit 2 - Proteins. Fats. Bílkoviny.

Tuky............................... 34

Unit 3 - Carbohydrates. Starches.

Sacharidy. Škroby.......... 38

Unit 4 - Vitamins. Vitamíny..... 41

Unit 5 - Minerals. Healthy eating.

Minerály. Zdravé

stravováni....................... 44

Unit 6 - A healthy weight. Food

labelling. Správná hmotnost.

Označování potravin. .. 46

Unit 7 - Nutritional claims. Food

additives. Výživové

požadavky. Přísady

do jídla........................... 49

Unit 8 - Other preservatives. Food

allergy and intolerance. Další

konzervanty. Potravinové

alergie a intolerance. .. 51

Unit 9 - Foods that may cause

allergies. Dietary

supplements, alternative

diets and ‘health foods’.

Potraviny, které mohou

způsobit alergie. Dietní

doplňky, alternativní diety

a „zdravépotraviny “. . . 55

Unit 10 - High-energy and protein

supplements. Alternative

diets. Vysoce-energetické

a proteinové doplňky.

Alternativní diety. .... 57

Chapter III. Kapitola III.

Be your own nutritionist. Buďte

svým vlastním výživovým

poradcem.

7


Unit 1 - Modem diets. About

digestion. Moderní diety.

O trávení...................... 59

Unit 2 - Symbiosis. Secretion.

Symbióza. Vylučování. . 61

Unit 3 - Motility. Emotion and

digestion. Pohyblivost střev.

Emoce a trávení............ 65

Unit 4 - Fatty foods. Raw foods and

the importance of cooking 1.

Tučná jídla. Syrové potraviny

a důležitost vaření !.... 67

Unit 5 - Raw foods and the

importance of cooking 2.

Syrové potraviny a důležitost

vaření 2........................... 68

Unit 6 - Sweet. Salty/savoury. Sladké.

Slané/pikantní.............. 70

Unit 7 - Sour. Bitter. Kyselé.

Hořké.............................. 71

Unit 8 - Spicy/aromatic. Using

flavours to create a strong,

health-giving diet 1.

Pikantní/aromatické. Použití

principu kombinace chutí

к vytvoření výživné a zdravé

stravy 1........................... 73

Unit 9 - Using flavours to create

a strong, health-giving diet

2. How to put together

a healthy meal 1. Kombinace

chutí při vytvářeni výživné a

zdravé stravy 2. Jak sestavit

zdravé jídlo 1................. 74

Unit 10 - How to put together

a healthy meal 2. Time to

cook. Jak sestavit zdravé

jídlo 2. Čas začít

vařit............................... 78

Unit 11 - Seasonal cooking.Be

Your-Own-Nutritionist

food tower. Sezónní

vaření. Vytvořte si vlastní

potravinovou věž....... 80

Unit 12 - Fresh fats. What we

shouldn’t be eating 1.

Čerstvé tuky. Co bychom

neměli j ist 1.................. 81

Unit 13 - What we shouldn’t be

eating 2. Co bychom neměli

jíst 2.............................. 83

Unit 14 - How and where to get the

best food. Well produced/

organic food. Specialist

retailers. Ja k a kde

získat nejlepší potraviny.

Správně vyprodukované

potraviny a biopotraviny.

Specializovaní

maloobchodníci........... 84

Unit 15 - How to loose weight. Jak

snížit váhu.................... 87

Unit 16 - Herbs, spices and medicinal

foods. Spices. Byliny,

koření a léčivé potraviny.

Koření......................... 88

Unit 17 - Medicinal vegetables.

Medicinal beans. Léčivá

zelenina. Léčivé

fazole............................. 89

Unit 18 - Medicinal nuts and seeds.

Léčivé ořechy

a semena....................... 90

Chapter IV. Kapitola IV.

Good cooking made easy. Recipes.

Dobře vařit je snadné. Recepty.

Unit 1 - Planning the menu. First

courses. Plánování menu.

Předkrmy....................... 91

8


Unit 2 - Lunch and supper dishes.

Desserts. Obědy a večeře.

Dezerty........................... 95

Unit 3 - Recipes 1. Recepty 1. .. 98

Unit 4 - Recipes 2 Recepty 2.... 100

Unit 5 - Recipes 3. Recepty 3. .. 102

TH E O R E TIC A L PA RT.

TEO R ET IC K Á Č Á ST.

Chapter I. Kapitola I.

Human body in health and disease.

Lidské tělo ve zdraví a nemoci.

Unit 1 - Cardiovascular system.

Kardiovaskulární

systém............................. 104

Unit 2 - Nervous system. Nervový

systém............................. 107

Unit 3 - Endocrine system.

Endokrinní systém......... 110

Unit 4 - Diabetes mellitus 1. Diabetes

mellitus 1........................ 113

Unit 5 - Diabetes mellitus 2. Diabetes

mellitus 2........................ 116

Unit 6 - Female reproductive system.

Pregnancy. Growth and

development review. Ženský

pohlavní systém. Těhotenství.

Přehled růstu a vývoje

plodu............................... 120

Unit 7 - Care of older patients 1.

Péče o starší

pacienty 1....................... 125

Unit 8 - Care of older patients 2.

Péče o starší

pacienty 2....................... 129

Unit 9 - Care of older patients 3.

Péče o starší

pacienty 3....................... 133

Unit 10 - Physical well-being.

Nutrition 1. Tělesná

pohoda. Výživa !......... 135

Unit 11 - Physical well-being.

Nutrition 2. Tělesná

pohoda. Výživa 2......... 136

Unit 12 - Principles of weight

control. Physical fitness.

Zásady kontroly váhy.

Fyzická zdatnost.......... 138

Unit 13 - Disease prevention. Mental

and emotional health.

Prevence nemocí. Duševní

a emocionální

zdraví........................... 141

Unit 14 - Stress. Reactions to stress.

Stres. Reakce

na stres.......................... 143

Chapter II. Kapitola II.

Human nutrition and prevention

of food-borne diseases. Lidská

výživa a prevence onemocnění

pocházejících z potravin.

Unit 1 - Human nutrition.

Human gastrointestinal

tract 1. Výživa člověka.

Gastrointestinální

trakt 1............................. 146

Unit 2 - Human gastrointestinal

tract 2. Foods composition.

Gastrointestinální trakt 2.

Složení potravin............. 151

Unit 3 - The importance of whole

grains and dietary fibre.

Diabetes mellitus. Význam

celozrnných potravin

a vlákniny. Diabetes

mellitus........................... 155

Unit 4 - Proteins. Fats. Proteiny.

Tuky............................... 160

9


Unit 5 - Vitamins 1.

Vitamíny 1....................... 162

Unit 6 - Vitamins 2.

Vitamíny 2....................... 166

Unit 7 - Vitamins 3. Minerals 1.

Vitamíny 3. Minerály !.. 171

Unit 8 - Minerals 2. Minerály 2.. 175

Unit 9 - Nutritional and eating

disorders. Risks of

malnutrition. Poruchy

výživy a stravování. Rizika

podvýživy....................... 177

Unit 10 - Obesity. Eating disorders.

Obezita. Poruchy příjmu

potravy........................ 180

Unit 11 - Food-borne diseases.

Biological hazards.

Pathogenic bacteria

1. Choroby přenášené

potravou. Biologická

nebezpečí. Patogenní

bakterie 1..................... 185

Unit 12 - Pathogenic bacteria 2.

Patogenní

bakterie 2..................... 189

Unit 13 - Pathogenic bacteria 3.

Parasitic protozoa and

helminths 1. Patogenní

bakterie 3. Cizopasní

prvoci a červi 1............ 192

Unit 14 - Parasitic protozoa and

helminths 2. Parazitičtí

prvoci a červi 2............ 195

Unit 15 - Viruses. Moulds. Viry.

Plísně........................... 199

Unit 16 - Natural toxins.

Protoplasmic poisons.

Přírodní toxiny.

Protoplazmatické

jedy...............................202

Unit 17 - Mycotoxins. Chemical

hazards. My ко toxiny.

Chemická

nebezpečí. ....................206

Unit 18 - Heavy metals. Added

chemicals. Těžké kovy.

Přidané chemikálie. .. 210

Unit 19 - Food allergy and

intolerances. Differential

diagnosis. Potravinová

alergie a nesnášenlivost.

Diferenciální

diagnóza....................... 213

Unit 20 - Food safety assurance.

Food technologies for

preservation. Zajištění

bezpečnosti potravin.

Technologie uchovávání

v potravinářství..........214

Unit 21 - Cooling (refrigeration).

Chemical techniques.

Chlazení (zmrazování).

Chemické postupy. . . . 218

Chapter III. Kapitola III.

Basics in clinical nutrition. Základy

klinické výživy.

Unit 1 - Ethical and legal aspects.

Basic concepts in nutrition.

Etické a právní aspekty.

Základní pojmy

ve výživě.........................225

Unit 2 - Diagnosis of malnutrition -

screening and assessment.

Diagnostika podvýživy -

screening

a posouzení..................229

Unit 3 - Nutritional requirements

for health at rest and upon

exercise. Nutriční požadavky

10


pro ochranu zdraví v klidu

a při pohybu...................232

Unit 4 - Metabolism.

Metabolismus.................235

Unit 5 - Dietary fibre. Simple and

stress starvation. Injury and

sepsis. Vláknina ve stravě.

Prosté a stressové hladovění.

Poranění a sepse...........239

Unit 6 - Metabolic response to

injury and sepsis. Chronic

inflammatory disease.

Metabolické reakce

na poranění a sepsi.

Chronické zánětlivé

onemocnění.....................243

Unit 7 - Substrates used in parenteral

and enteral nutrition.

Substráty pro parentemini

a enterální výživu..........247

Unit 8 - Techniques of nutritional

support. Techniky nutriční

podpory...........................250

Unit 9 - Parenteral nutrition.

Parentemini výživa. . . . 253

Unit 10 - Drugs and nutritional

admixtures. Léky a nutriční

předem připravené

směsi.............................258

Unit 11 - Nutritional support in

different clinical situations

1. Nutriční podpora

v různých klinických

situacích 1.......................261

Unit 12 - Nutritional support in

different clinical situations

2. Nutriční podpora

v různých klinických

situacích 2.......................264

Unit 13 - Nutritional support in

different clinical situations

3. Nutriční podpora

v různých klinických

situacích 3.......................267

Unit 14 - Nutritional support in

different clinical situations

4. Nutriční podpora

v různých klinických

situacích 4.......................270

Anglicko-český slovník................274

Česko-anglický slovník............... 425

11




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2018 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist