Publikace Hany Bilavčíkové vychází z dizertačního projektu, který se zabýval výzkumem techniky malby studentů krajinářské školy Julia Mařáka na Akademii výtvarných umění v Praze na konci 19. století. Projekt byl zaměřen na techniku tempery ...
Autor: Pavel Waisser; Jana Waisserová; Renata Tišlová
Mezioborová monografie se primárně zabývá renesančními štukaturami telčského zámku, a to dekoracemi kleneb kaple sv. Jiří Starého stavení, tzv. Zachariášova pokoje a kaple Všech svatých v Jižním paláci, nikou s Adamem a Evou v arkádě ...
Publikace se zabývá výzdobnými technikami ve středověkém umění. Pozornost je věnována tématům, jak je pozlacování a polychromie, techniky ražené či plastické výzdoby. Představuje ukázky těchto technik na příkladech děl z Národní galerie v ...
Cílem publikace je informovat o principech metod, které se dnes využívají pro analýzu uměleckých a historických materiálů, a upozornit na jejich možnosti a případné limity. ...
Druh produktu: Elektronická kniha.
Cílem publikace je informovat o principech metod, které se dnes využívají pro analýzu uměleckých a historických materiálů, a upozornit na jejich možnosti a případné limity. ...
Odborná publikace představuje Slavětínský oltář - významnou středověkou malířskou památku ze sbírek Národního muzea. Jedná se o vůbec nejstarší dochovaný utrakvistický oltář v Čechách. Chronologicky předkládá fakta od jeho předpokládaného ...
Odborná monografie se věnuje mimořádně poutavému fenoménu přípravné fáze malířského díla, tzv. podkresbě, viditelné zpravidla pouze speciálním přístrojovým vybavením. Podkresba je pro studium středověkého malířství velmi cenná, díky ní ...
Autor: Daniela Hammer-Tugendhatová; Ivo Hammer; Wolf Tegethoff
Jednotlivé kapitoly knihy se zabývají různými stránkami výjimečného domu: rovinou historickou a uměleckohistorickou, soukromou (hledisko jeho obyvatel), jeho architektonickou hodnotou, vztahem investorů a architekta, vnitřním vybavením, v ...
Dostupnost:
3 pracovní dnyi
-15% sleva
695 Kč
591 Kč
i Webové stránky používají pro správné fungování soubory cookies. Více informací.