Slánské hospody 1. a 2. díl, takový je název nové publikace, kterou vydalo nakladatelství Gelton. Autory publikace, která mapuje historii a současnost slánských pohostinských zařízení, jsou pánové Libor Dobner a Libor Pošta. Kniha je ...
Dostupnost:
skladem
i
V knize jsou představeny slánské hospody z časů Rakouska-Uherska, první republiky, Protektorátu, socialismu i dnešní doby, tak, jak ve Slaném postupně vznikaly. V obou dvou dílech je zveřejněno 362 dobových fotografií a plánků, a také 28 ...
Dostupnost:
skladem
i
Průvodce Prahou, jakou máme rádi. Výběr nejstylovějších restaurací, obchodů, galerií a vůbec pražských lokalit ve výběru organizátorů pražského týdne designu a módy Designblok, ale třeba i designérů Maxima Velčovského a Michala Froňka, ...
Dostupnost:
skladem
i
Výpravná publikace v anglickém jazyce o vybrané pražské gastronomii s portréty téměř stovky špičkových restaurací. Průvodce prvotřídní pražskou gastronomií seznamuje čtenáře s širokou škálou tradičních i nevšedních pokrmů české a světové ...
Dostupnost:
skladem
i
Přelomová kniha o pražské gastronomii. Nový titul s názvem Nejlepší pražské restaurace je prvním skutečným průvodcem špičkovou pražskou gastronomií! V Česku se již objevila řada seznamů či žebříčků prestižních restaurací, ale každý´ ...
Dostupnost:
skladem
i
Tato nezapomenutelná kniha navždy změní váš pohled na restaurace. Kvalitní suroviny, chutný pokrm – v obou případech je základem krev, orgány, krutost a rozklad. Po letech sexu, drog, zlotřilého chování a vysoké kulinářské školy se ...
Druh produktu: Elektronická kniha.
Dostupnost:
skladem
i
Průvodce s letopočtem 2022 představuje stovku nejlepších restaurací v Česku a otevírá tak již 9. ročník hodnocení kvality služeb zážitkových restaurací. Na 240 stranách najdou čtenáři prezentace přesně stovky nejlepších restaurací z celého ...
Dostupnost:
3 pracovní dny
i
Téměř před dvaceti lety se v časopise The New Yorker objevil neblaze proslulý článek „Než se pustíte do jídla, čtěte následující!“ od tehdy málo známého šéfkuchaře Anthonyho Bourdaina. Svými postřehy o tom, co se děje za dveřmi kuchyně, ...
Dostupnost:
2 pracovní dny
i
Autor: Jaroslav Pomp
Fenomény doby pozdní totality, sociální pavučiny časů, kdy se lidé bavili z očí do očí a nikoliv na dálku.... Kdy ještě byla jen dvě pohlaví, smělo se říkat máma a táta a nebylo těžkým zločinem, když muž podržel ženě dveře a pochválil jí ...
Dostupnost:
5 pracovních dní
i
Obsáhlá kniha provádí čtenáře po hospodách a vinárnách staré i novější Prahy a přináší obrazy ze života i z literatury. Kdo, kdy, kde, co, s kým - a proč. Vycházka od pozdně středověké Jedové chýše, kde se za časů Egona Kische tančilo s ...
Dostupnost:
5 pracovních dní
i
Maurerův Výběr Grand Restaurant 2020 je XXIV. vydání jediného nezávislého průvodce po české gastronomii - výběru nejlepších a nejzajímavějších restaurantů. Je vytvořen na základě nezávislých názorů dobrovolných hodnotitelů, kteří tajně a za ...
Dostupnost:
3 pracovní dny
i
Sedmý ročník hodnocení kvality restaurací v Česku přináší zbrusu novou publikaci výsledků pro sezónu 2020. V průvodci najdete přehled více než stovky nejlepších restaurací, které získaly v hodnocení inspektorů projektu ocenění jedním, dvěma ...
Dostupnost:
3 pracovní dny
i
Nejnovější výběr a hodnocení nejlepších nejen pražských restaurací. Nejlepší restaurace letos doplnil reprezentativní výběr zážitkových restaurací z různých částí republiky. Čtenáři se tedy mohou těšit na nejaktuálnější výsledky hodnocení ...
Dostupnost:
3 pracovní dny
i
Kulinářské cesty Dominica Jamese po České republice je gurmánskou výpravou po nejzajímavějších kulinářských místech republiky. Je plná nádherných fotografií a představuje vývoj gastronomické scény a pohostinství v České republice. Kniha ...
Dostupnost:
3 pracovní dny
i
Titul představuje více než stovku vybraných nejen pražských restaurací, které v letošním roce získaly ocenění pečetí se zlatým lvem, mezi nimi 21 těch nejlepších. Kniha je plná užitečných informací, fotografií a inspirativních vizitek ...
Dostupnost:
5 pracovních dní
i
Dům čp. 415 na Uhelném trhu byl postaven v polovině 14. století a nesl jméno podle vlastníků (Kropáčkovský). Autor se ve vyprávění o něm a o nynější hospodě U Dvou koček vrací až do poloviny 19. století, kdy tu byla Fischerova a později ...
Dostupnost:
5 pracovních dní
i