– Zcela unikátní domovarnický projekt pokračuje! V novém, přepracovaném a doplněném vydání naleznete nejen zcela unikátní recepty, ale i rozpracovanou teoretickou část, která umožní bezproblémové vaření domácího piva i úplným začátečníkům. ...
Dostupnost:
5 pracovních dní
i
"25. titul z edice ""průvodců do kapsy"" si klade za cíl poodkrýt čtenářům současnou podobu pivovarnictví v České republice a ukázat jim, že české pivo nejsou jen klasické a všem dobře známé spodně kvašené ležáky. Čtenář zjistí, že pivní ...
Dostupnost:
4 pracovní dny
i
Dovolujeme si nabídnout Vám druhé, aktualizované a upravené vydání knihy „Pivovarství“. Kolektiv autorů tím navazuje na první, dnes již rozebrané a velmi poptávané vydání této zásadní publikace v oboru (vyšlo v roce 2010). Vzhledem k tomu, ...
Dostupnost:
5 pracovních dní
i
Kniha pozostáva z množstva krátkych samostatných príbehov. Pivo je jedným z najstarších kultúrnych vynálezov ľudstva. Je rovnako staré ako pazúrikové nástroje a oveľa staršie ako koleso. Tento nápoj je súčasťou nášho života už 13 000 rokov ...
Dostupnost:
6 pracovních dní
i
– Sbírka autentických záznamů z deníku houževnatého světoběžníka, zaníceného sokola a především uznávaného pivovarnického odborníka Rudolfa Tilleho (1892–1998). Člověka, který se v životě nebál riskovat, který vždy neochvějně důvěřoval ...
Druh produktu: Elektronická kniha.
Dostupnost:
skladem
i
Kniha nabízí exkurz do tajů pivovarnictví, ale spolu s ním i desítky téměř neuvěřitelných, a přesto skutečných příběhů hrabalovského ražení, situovaných na pozadí evropských dějin. Nakladatelská anotace. Kráceno. ...
Dostupnost:
11 pracovních dní
i
Návod, jak poznat jednotlivé vlastnosti piva. Informace o konkrétních pivech. Přehled více než šedesáti původních pivních stylů. Současné české pivovarnictví. Párování piva a pokrmů. Kuchařské recepty s pivem. ...
Dostupnost:
4 pracovní dny
i
Rukověť pivního gourmeta, kniha o pivu, pivovarech a hostincích. Vyvrací četné omyly, dokola tradované v pivní literatuře, a přináší nové informace a souvislosti. ...
Dostupnost:
5 pracovních dní
i
Kniha představuje jednotlivé jihomoravské pivovary, jejich historii i příběhy jejich majitelů a sládků. Součástí kapitol jsou také kontaktní údaje včetně webových stránek, zajímavosti ohledně každého minipivovaru i třeba pivní specializace. ...
Druh produktu: Elektronická kniha.
Dostupnost:
skladem
i
Kniha představuje jednotlivé jihomoravské pivovary, jejich historii i příběhy jejich majitelů a sládků. Součástí kapitol jsou také kontaktní údaje včetně webových stránek, zajímavosti ohledně každého minipivovaru i třeba pivní specializace. ...
Dostupnost:
11 pracovních dní
i
Příběhy jsou vyprávěny s laskavou nadsázkou i nemalým přesahem do kultury a historie. Stejně jako ve stejnojmenném pořadu České televize, podle nějž kniha volně vznikla, jsou pasáže o pivovarech a výrobě piva doplněny slovem lékaře, ...
Dostupnost:
4 pracovní dny
i
Autor: Jan Grisa
Byl vybudován jako posila české věci, jako podnik, který svou existencí umožní další zesílení českého obyvatelstva na jazykové hranici a stane se konkurentem "národních nepřátel". Potřeba sloužit této myšlence se táhla dějinami pivovaru ...
Dostupnost:
6 pracovních dní
i
Belgie se v žádném případě nerovná jen Brusel. Království u Severního moře toho nabízí mnohem víc, a to i pro milovníky chuťových zážitků. Belgie je vyhlášená svojí čokoládou a hranolky s nepřeberným množství omáček. Pro většinu Čechů je ...
Dostupnost:
4 pracovní dny
i
Autor: Ellen Goldstein
Vše, co by měl vědět každý milovník piva je humorná i poučná příručka pojednávající o pivě, tedy nápoji milovaném nespočtem lidí. Ať už si vychutnáváte jedno dobře vychlazené na terase, v hospodě, v obýváku, nebo doma u svého nejlepšího ...
Dostupnost:
5 pracovních dní
i
– Již páté vydání unikátní mapy Česka opět doplňuje a rozšiřuje výčet všech fungujících pivovarů, malých středních i těch největších, z minulých vydání. V současnosti působí v Čechách, na Moravě a ve Slezsku přes 450 pivovarů, a to včetně ...
Druh produktu: Mapa knižní.
Dostupnost:
5 pracovních dní
i
Autor: Petr Joza
Kniha popisuje vývoj českého pivovarnictví z pohledu obchodu s lahvovým pivem, který sleduje od jeho prvopočátků po napoleonských válkách až do současnosti. Nejstarší část příběhu české pivní lahve (do roku 1842) se odehrává především v ...
Dostupnost:
4 pracovní dny
i