Věnuje se kontrole a údržbě příslušenství spalovacích motorů, světelné a signalizační soustavy, elektrických a elektronických zařízení motorů, zkouškám pohybových vlastností, garážování a skladování motorových vozidel a zmiňuje souvisící ...
Druhý díl učebnice seznamuje studenty podrobně s kontrolou, zkouškami, demontáží, montáží, opravami a údržbou podvozku, brzd, převodných ústrojí a motorů. (pro 2. ročník UO Automechanik)
První díl učebnice se zabývá zpracováním kovových a nekovových materiálů, lícováním a měřením, základními pojmy o montáži a demontáži, včetně přípravy a využití nářadí a pomůcek. Seznamuje s organizací stanic technické kontroly a ...
Učebnice popisuje suroviny a produkty potravinářského průmyslu pro výrobu cukrářských výrobků. Pojednává o výživě, složení a vlastnostech potravin a hodnocení jejich jakosti. Uvádí nejen základní suroviny, ale i nové druhy surovin, ...
Páté, přepracované vydání Učebnice doplňuje a rozšiřuje poznatky a vědomosti získané v prvním roce učebního oboru. Vedle klasických technologických postupů seznamuje i s moderními formami práce a s novými výrobními postupy. Objasňuje také ...
Učebnice se zabývá základními poznatky o elektrických strojích a přístrojích, elektrickými zařízeními vozidel, problematikou zdrojů elektrické energie ve vozidle a zapalovacími soustavami. ...
Učebnice popisuje jednotlivé suroviny používané v kosmetickém průmyslu, uvádí složení a vlastnosti kosmetických přípravků, jejich výrobu a správné použití v praxi. ...
Pro 1 ročník UO Kosmetika První díl třídílné řady učebnic popisuje provádění kvalifikované kosmetické péče. Vysvětluje pravidla péče o ruce, péče o pleť a upozorňuje na hygienické minimum při práci kosmetičky. (pro studijní obor Kosmetička)
Přehledně popisuje kosmetické přípravky k čištění pleti, přípravky vyhlazující pokožku, přípravky k líčení, depilaci, epilaci a dezinfekci, pro pedikúru, přípravky k čištění zubů a k mytí vlasů. (pro 3. ročník oboru Kosmetička)
Učebnice seznamuje se základními pojmy rozvodu vody a kanalizace, zabývá se ručním zpracováním materiálů, trubními materiály atd. Platné normy a přehled instalačních systémů používaných v ČR. ...
– Učebnice rozšiřuje znalosti a vědomosti, které žáci získali v 1. a 2. ročníku. Uvádí další technologické postupy výroby cukrářských výrobků, perníkových těst a restauračních moučníků, popisuje přípravu kynutých těst a biochemické procesy ...