Pivoznalství - rukověť pivního gourrmeta, kniha o pivu, pivovarech a hostincích. Vyvrací četné omyly, dokola tradované v pivní literatuře, a přináší nové informace a souvislosti. Jako vůbec první publikace přináší obsáhlý základní slovník ...
Dostupnost:
3 pracovní dny
i
Třetí díl této edice mapuje podniky v ulici Kounicově (U Kricků, Nový zemský dům, U dvou rytířů, Rozmarýn, Stará kavárna, Kolbabova cukrárna, hotel Moravia, Stadion, Dům ovoce a zeleniny, hotel Continental, hotel ACA - Družba), městské ...
Dostupnost:
4 pracovní dny
i
Kniha líčí historii pražských lidových hostinců, hospod, šenků a pivnic zhruba od poloviny 19. do poloviny 20. století. Zabývá se historií a kulturním významem piva jakožto nejrozšířenějšího nápoje v rozsáhlém spektru hostinských zařízení ...
Dostupnost:
skladem
i
Čtvrtý díl z edice o brněnských hospodách, restauracích, barech a vinárnách se zabývá následujícími ulicemi a předměstími: Dvořákova, Lužánky, Dolní a Horní Heršpice, Husovice a Hlinky. (brněnské hospody, restaurace, bary a vinárny)
Dostupnost:
6 pracovních dní
i
Druhý díl edice o brněnských hospodách, restauracích, barech a vinárnách mapuje výletní místa jako jsou Pisárky, Myslivna, Kamenný mlýn, Riviéra, Juranova výšina a hrad Špilberk. (brněnské hospody, restaurace, bary a vinárny)
Dostupnost:
6 pracovních dní
i
Kniha seznamuje s vývojem pohostinství v Brně, představuje dobové dokumenty související s touto živnosti jako jsou historicke účtenky, sklepní knihy, povolenky k hudbě a tanci a podobně a mapuje podniky v ulici Česká (U Polenků, Jonákova ...
Dostupnost:
6 pracovních dní
i
Historie 9 mšeckých hospod, včetně dobových fotografií.
Dostupnost:
skladem
i
Autor: Zdeněk Kment; Ladislav Baletka
ve Valašském Meziříčí, Vsetíně, Rožnově p. R. a jinde na Valašsku
Dostupnost:
3 pracovní dny
i
Prostředí hospod, hospůdek či dalších špeluněk ponejvíce ze čtvrté cenové kategorie se stalo inspirací pro dva autory, kteří pak společně vytvořili publikaci, těžící z atmosféry těchto lokálů. Na černobílých snímcích projevuje František ...
Dostupnost:
3 pracovní dny
i
Hostince jsou společenský fenomén. Svůj oblíbený hostinský podnik má snad každý, ať už je to restaurace, kavárna, vinárna nebo pizzerie, klub apod. Rádi se v nich dobře najíme, setkáváme se v nich s přáteli, slavíme významná životní ...
Dostupnost:
4 pracovní dny
i
Hostince jsou společenský fenomén. Svůj oblíbený hostinský podnik má snad každý, ať už je to restaurace, kavárna, vinárna nebo pizzerie, klub apod. Rádi se v nich dobře najíme, setkáváme se v nich s přáteli, slavíme významná životní ...
Dostupnost:
4 pracovní dny
i
Ve čtvrtém díle série "Kde pijí múzy čili Za kumštem po lokálech" autor Lukáš Berný zavede čtenáře poprvé na pražský levý vltavský břeh. Společníky na 144 bohatě ilustrovaných stranách a hlavně v několika malostranských a jedné hradčanské ...
Dostupnost:
4 pracovní dny
i
Dům čp. 415 na Uhelném trhu byl postaven v polovině 14. století a nesl jméno podle vlastníků (Kropáčkovský). Autor se ve vyprávění o něm a o nynější hospodě U Dvou koček vrací až do poloviny 19. století, kdy tu byla Fischerova a později ...
Dostupnost:
4 pracovní dny
i
Hrabalovsky laděné vzpomínání na svérázné české hospůdky a jejich stálé návštěvníky, na němž se rovnou měrou podílí text Ivana Hlase a fotografické vypravěčství Františka Dostála. V knížce spojili síly dva velcí znalci fenoménu jménem česká ...
Dostupnost:
4 pracovní dny
i
Monografie zaměřená na historii brněnského pohostinství. První část se věnuje zájezdním hostincům, poskytujícím přechodné ubytování před vznikem hotelů. Druhá část popisuje nejstarší brněnské hotely (některé jsou dosud v provozu), hotely, ...
Dostupnost:
4 pracovní dny
i
Text obsahuje dvě stati olomouckého historika - Hospoda jako kulturně historický fenomén a Beskydské krčmy (pojednání a přehled). ...
Dostupnost:
4 pracovní dny
i