Rukověť pivního gourmeta, kniha o pivu, pivovarech a hostincích. Vyvrací četné omyly, dokola tradované v pivní literatuře, a přináší nové informace a souvislosti. ...
Prostředí hospod, hospůdek či dalších špeluněk ponejvíce ze čtvrté cenové kategorie se stalo inspirací pro dva autory, kteří pak společně vytvořili publikaci, těžící z atmosféry těchto lokálů. Na černobílých snímcích projevuje František ...
Hostince jsou společenský fenomén. Svůj oblíbený hostinský podnik má snad každý, ať už je to restaurace, kavárna, vinárna nebo pizzerie, klub apod. Rádi se v nich dobře najíme, setkáváme se v nich s přáteli, slavíme významná životní ...
Čtvrtý díl z edice o brněnských hospodách, restauracích, barech a vinárnách se zabývá následujícími ulicemi a předměstími: Dvořákova, Lužánky, Dolní a Horní Heršpice, Husovice a Hlinky. (brněnské hospody, restaurace, bary a vinárny)
Hostince jsou společenský fenomén. Svůj oblíbený hostinský podnik má snad každý, ať už je to restaurace, kavárna, vinárna nebo pizzerie, klub apod. Rádi se v nich dobře najíme, setkáváme se v nich s přáteli, slavíme významná životní ...
Třetí díl této edice mapuje podniky v ulici Kounicově (U Kricků, Nový zemský dům, U dvou rytířů, Rozmarýn, Stará kavárna, Kolbabova cukrárna, hotel Moravia, Stadion, Dům ovoce a zeleniny, hotel Continental, hotel ACA - Družba), městské ...
Druhý díl edice o brněnských hospodách, restauracích, barech a vinárnách mapuje výletní místa jako jsou Pisárky, Myslivna, Kamenný mlýn, Riviéra, Juranova výšina a hrad Špilberk. (brněnské hospody, restaurace, bary a vinárny)
Dům čp. 415 na Uhelném trhu byl postaven v polovině 14. století a nesl jméno podle vlastníků (Kropáčkovský). Autor se ve vyprávění o něm a o nynější hospodě U Dvou koček vrací až do poloviny 19. století, kdy tu byla Fischerova a později ...
Kniha seznamuje s vývojem pohostinství v Brně, představuje dobové dokumenty související s touto živnosti jako jsou historicke účtenky, sklepní knihy, povolenky k hudbě a tanci a podobně a mapuje podniky v ulici Česká (U Polenků, Jonákova ...
Hrabalovsky laděné vzpomínání na svérázné české hospůdky a jejich stálé návštěvníky, na němž se rovnou měrou podílí text Ivana Hlase a fotografické vypravěčství Františka Dostála. V knížce spojili síly dva velcí znalci fenoménu jménem česká ...
Monografie zaměřená na historii brněnského pohostinství. První část se věnuje zájezdním hostincům, poskytujícím přechodné ubytování před vznikem hotelů. Druhá část popisuje nejstarší brněnské hotely (některé jsou dosud v provozu), hotely, ...