Kniha Etiketa stolování Ladislava Špačka je obsáhlou a podrobnou příručkou etikety při stolování. Zaměřuje se na praktická témata, která se týkají každého z nás. Seznamuje čtenáře s chováním u stolu, poskytuje návody, jak správně prostřít ...
Zábavný a zajímavý průvodce stravováním v 60. až 80. letech 20. století u nás. Tehdejší nabídka potravin v obchodech, jídel v restauracích, fotografie výrobků. ...
Druh produktu: Elektronická kniha.
Zábavný a zajímavý průvodce stravováním v 60. až 80. letech 20. století u nás. Tehdejší nabídka potravin v obchodech, jídel v restauracích, fotografie výrobků. ...
– Domácnosti našich babiček jsou skromným návodem ke zdravému nezávislému životu, prověřenému denodenní snahou generací žen vést důstojný a přirozený život v souladu s přírodou a svou přirozeností. – Kniha přináší ucelený soubor unikátních ...
Mnohí dnes už vedia a iní zase tušia, že stará história Slovanov, našich predkov i Slovenska bola úplne iná ako sa píše v učebniciach. Ani to nie je žiadnym tajomstvom, že aj história Uhorska a starých Maďarov bola iná, ako to tvrdia ...
Kolektivní monografie s názvem "Spanilost Vaše cizozemcům se líbí..." přibližuje v mezioborovém pohledu vývoj a proměny českých kuchařských knih vydávaných v průběhu "dlouhého" 19. století. Autoři se soustřeďují na otázku, jakou roli tato ...
Soubor fejetonů, v nichž autor z různých úhlů a dějinných pohledů líčí prolínání osudů lidstva s takovými zdánlivě nezajímavými věcmi, jako jsou některé potraviny, nápoje, koření či drogy. Ale popisuje to svým svébytným způsobem, jeho ...
Dvoudílná kolektivní monografie Krajiny prostřených i prázdných stolů se v široké metodologické škále věnuje proměnám evropské gastronomie od středověku po naši současnost. Její první část přiblížila různá pojetí jídla a stravování, ...
– Z jaké mouky si pekla nekvašený chléb náčelnice Nea v době kamenné? Jaké nudle měla nejraději čínská princezna Hóng? Kdo pořádal slavné lukulské hody? Proč si nemohl Karel IV. Dát k pečeni brambory a komu nejvíc chutnaly lívance se ...
Příběhy se odvíjí v historických kulisách doby - čtyřiceti let od počátku 20. století, kdy naše společnost zažila zásadní proměny - život v Rakousko-uherské monarchii, první světovou válku, vznik samostatné Československé republiky, nástup ...
Druh produktu: Elektronická kniha.
Příběhy se odvíjí v historických kulisách doby - čtyřiceti let od počátku 20. století, kdy naše společnost zažila zásadní proměny - život v Rakousko-uherské monarchii, první světovou válku, vznik samostatné Československé republiky, nástup ...
Kniha mapuje celé panorama české gastronomie. Je to dílo určené nejen široké veřejnosti, ale především odborníkům. V pěti kapitolách zachycuje tradiční český rok; principy vaření; vývoj potravin; oborové kuchyně i proměny stylu vaření; ...
Kniha seznamuje s problematikou stravování v pozdním středověku, kuchyňským vybavením, prostředím, používanými surovinami, svátečními a postními jídly, lovem a dalších zvyklostech. Je doplněna dobovými recepty. ...
Druh produktu: Elektronická kniha.
Jedná se o starší fázi staročeské kuchyně. Předpisy pocházejí z doby před příchodem brambor, které výrazně ovlivnily českou kuchyni. Kromě brambor postrádá i další zemědělské plodiny, které se do Evropy dostaly v důsledku portugalských a ...
Druh produktu: Elektronická kniha.
Historie výroby měděného kuchyňského nádobí, různé druhy forem a užitkové předměty a jejich využití v domácnosti. Život a práce v kuchyních v minulosti, zejména v 19. století. Rozvoj výroby měditepců a mědikovářů zejména v 17. století. ...
Stravovací zvyky prostého českého lidu, jídla podle prastarých slovanských tradic. Nejsou zde recepty, pouze jídla, která se dřív vařila a způsoby úpravy. Doplněno lidovými popěvky a citacemi z historických pramenů. ...
Dostupnost:
6 pracovních dníi
-1% sleva
399 Kč
395 Kč
i Webové stránky používají pro správné fungování soubory cookies. Více informací.