načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Dějiny gastronomie

Další filtry
Řazení
Nejlépe hodnocené knihy z kategorie Dějiny gastronomie:
Zámecké kuchyně Zámecké kuchyně
Štajnochr, Vítězslav
7 dní
Naše cena: 1 013 Kč
Chvála české kuchyně -- tradice, jídlo, stolování, osobnosti Chvála české kuchyně
Schreiberová, Jarmila; Schreiber, Hugo; Dörflová, Yvetta
4 dny
Naše cena: 571 Kč
Draci v hrnci - Co jedly princezny Draci v hrnci
Teslíková, Kamila; Strýčková, Jana
5 dní
Naše cena: 212 Kč
Nablýskaná krása v kuchyních našich prababiček Nablýskaná krása v kuchyních našich prababiček
Pokorný, Karel
7 dní
Naše cena: 288 Kč
 (e-book)
Kuchyně pozdního středověku Kuchyně pozdního středověku
Feyfrlíková, Monika
skladem
Naše cena: 169 Kč
Dobrodružství v kuchyni Dobrodružství v kuchyni
Zelinka, Ladislav
4 dny
Naše cena: 335 Kč
Dle kuchyně pozná se hospodyně

Dle kuchyně pozná se hospodyně

Autor: Jana Skarlantová; Vlasta Scheuflerová

Příběhy se odvíjí v historických kulisách doby - čtyřiceti let od počátku 20. století, kdy naše společnost zažila zásadní proměny - život v Rakousko-uherské monarchii, první světovou válku, vznik samostatné Československé republiky, nástup ...

Dostupnost: 5 pracovních dní  i
-15%
sleva
hodnoceni - 71.9%hodnoceni - 71.9%hodnoceni - 71.9%hodnoceni - 71.9%hodnoceni - 71.9%
269 Kč
229 Kč
+
-
V kuchyni kremnického baníka

V kuchyni kremnického baníka

Autor: Daniela Bednářová

Historie dobové kuchyně od pol. 19. stol. ve slovenské Kremnici, v kraji s bohatou hornickou a mincířskou tradicí. Stolování, stravování, svátky, recepty na přípravu tradičních jídel. ...

Dostupnost: 7 pracovních dní  i
-7%
sleva
hodnoceni - 66.8%hodnoceni - 66.8%hodnoceni - 66.8%hodnoceni - 66.8%hodnoceni - 66.8%
267 Kč
248 Kč
+
-
Domácnosti našich babiček II.

Domácnosti našich babiček II.

Autor: Alena A. Gajdušková

Domácnosti našich babiček II je věnován zpracování, konzervování a uskladnění masa, ovoce, výrobě nápojů, a to alkoholických i nealkoholických, dále octů i ochucených olejů, sběru a zpracování planých rostlin. Závěrečnou kapitolu tvoří ...

Dostupnost: 4 pracovní dny  i
-16%
sleva
428 Kč
360 Kč
+
-
Zámecké kuchyně

Zámecké kuchyně

Autor: Vítězslav Štajnochr

Publikace věnovaná vývoji historických zámeckých a hradních kuchyní v období pozdního středověku a novověku. Nechybí ani kapitoly o zařízení zámeckých kuchyní a historickém nádobí, které se zde používalo. ...

Dostupnost: 7 pracovních dní  i
-1%
sleva
hodnoceni - 79.9%hodnoceni - 79.9%hodnoceni - 79.9%hodnoceni - 79.9%hodnoceni - 79.9%
1 023 Kč
1 013 Kč
+
-
Utajovaná história slovenskej kuchyne -- Bol Krištof Kolumbus klamár?

Utajovaná história slovenskej kuchyne
  Bol Krištof Kolumbus klamár?

Autor: Róbert Ihring

Mnohí dnes už vedia a iní zase tušia, že stará história Slovanov, našich predkov i Slovenska bola úplne iná ako sa píše v učebniciach. Ani to nie je žiadnym tajomstvom, že aj história Uhorska a starých Maďarov bola iná, ako to tvrdia ...

Dostupnost: 4 pracovní dny  i
-16%
sleva
451 Kč
379 Kč
+
-
"Spanilost Vaše cizozemcům se líbí..." -- České kuchařské knihy v 19. století

"Spanilost Vaše cizozemcům se líbí..."
  České kuchařské knihy v 19. století

Autor: Miroslav Kouba; Aleš Kozár; Milena Lenderová; Ivo Říha

Kolektivní monografie s názvem "Spanilost Vaše cizozemcům se líbí..." přibližuje v mezioborovém pohledu vývoj a proměny českých kuchařských knih vydávaných v průběhu "dlouhého" 19. století. Autoři se soustřeďují na otázku, jakou roli tato ...

Dostupnost: 5 pracovních dní  i
-16%
sleva
479 Kč
402 Kč
+
-
Dobrodružství v kuchyni

Dobrodružství v kuchyni

Autor: Ladislav Zelinka

Povídání o potravinách, nápojích, koření a drogách a jejich příbězích v lidských

Dostupnost: 4 pracovní dny  i
-16%
sleva
hodnoceni - 75.3%hodnoceni - 75.3%hodnoceni - 75.3%hodnoceni - 75.3%hodnoceni - 75.3%
399 Kč
335 Kč
+
-
Krajiny prostřených i prázdných stolů II. -- Evropská gastronomie v interdisciplinárním přístupu

Krajiny prostřených i prázdných stolů II.
  Evropská gastronomie v interdisciplinárním přístupu

Autor: Blanka Jedličková; Miroslav Kouba; Milena Lenderová; Ivo Říha

Dvoudílná kolektivní monografie Krajiny prostřených i prázdných stolů se v široké metodologické škále věnuje proměnám evropské gastronomie od středověku po naši současnost. Její první část přiblížila různá pojetí jídla a stravování, ...

Dostupnost: 5 pracovních dní  i
-16%
sleva
330 Kč
277 Kč
+
-
Draci v hrnci - Co jedly princezny

Draci v hrnci
  Co jedly princezny

Autor: Kamila Teslíková; Jana Strýčková

– Z jaké mouky si pekla nekvašený chléb náčelnice Nea v době kamenné? Jaké nudle měla nejraději čínská princezna Hóng? Kdo pořádal slavné lukulské hody? Proč si nemohl Karel IV. Dát k pečeni brambory a komu nejvíc chutnaly lívance se ...

Dostupnost: 5 pracovních dní  i
-15%
sleva
hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7%
249 Kč
212 Kč
+
-
Dle kuchyně pozná se hospodyně

Dle kuchyně pozná se hospodyně   (e-kniha)

Autor: Jana Skarlantová; Vlasta Scheuflerová

Příběhy se odvíjí v historických kulisách doby - čtyřiceti let od počátku 20. století, kdy naše společnost zažila zásadní proměny - život v Rakousko-uherské monarchii, první světovou válku, vznik samostatné Československé republiky, nástup ...
Druh produktu: Elektronická kniha.

Dostupnost: skladem  i
hodnoceni - 71.9%hodnoceni - 71.9%hodnoceni - 71.9%hodnoceni - 71.9%hodnoceni - 71.9%

149 Kč
+
-
Chvála české kuchyně -- tradice, jídlo, stolování, osobnosti

Chvála české kuchyně
  tradice, jídlo, stolování, osobnosti

Autor: Jarmila Schreiberová; Hugo Schreiber; Yvetta Dörflová

Kniha mapuje celé panorama české gastronomie. Je to dílo určené nejen široké veřejnosti, ale především odborníkům. V pěti kapitolách zachycuje tradiční český rok; principy vaření; vývoj potravin; oborové kuchyně i proměny stylu vaření; ...

Dostupnost: 4 pracovní dny  i
-12%
sleva
hodnoceni - 79%hodnoceni - 79%hodnoceni - 79%hodnoceni - 79%hodnoceni - 79%
649 Kč
571 Kč
+
-
Kuchyně pozdního středověku

Kuchyně pozdního středověku   (e-kniha)

Autor: Monika Feyfrlíková

Kniha seznamuje s problematikou stravování v pozdním středověku, kuchyňským vybavením, prostředím, používanými surovinami, svátečními a postními jídly, lovem a dalších zvyklostech. Je doplněna dobovými recepty. ...
Druh produktu: Elektronická kniha.

Dostupnost: skladem  i
hodnoceni - 75.3%hodnoceni - 75.3%hodnoceni - 75.3%hodnoceni - 75.3%hodnoceni - 75.3%

169 Kč
+
-
Chateau Visegrad

Chateau Visegrad

Autor: Viktor Faktor

Chateau Visegrád je výpravná obrazová publikace o čtyřech zámcích, českém Zbirohu, polském Wojanowě, slovenské Belé a maďarském Degenfeldu, na které se vysoká gastronomie po pádu železné opony vrátila. Stalo se tak díky tomu, že se z nich ...

Dostupnost: 4 pracovní dny  i
-16%
sleva
490 Kč
412 Kč
+
-
Staročeské umění kuchařské

Staročeské umění kuchařské   (e-kniha)

Autor: Čeněk Zíbrt

Jedná se o starší fázi staročeské kuchyně. Předpisy pocházejí z doby před příchodem brambor, které výrazně ovlivnily českou kuchyni. Kromě brambor postrádá i další zemědělské plodiny, které se do Evropy dostaly v důsledku portugalských a ...
Druh produktu: Elektronická kniha.

Dostupnost: skladem  i
hodnoceni - 69.2%hodnoceni - 69.2%hodnoceni - 69.2%hodnoceni - 69.2%hodnoceni - 69.2%

121 Kč
+
-
Nablýskaná krása v kuchyních našich prababiček

Nablýskaná krása v kuchyních našich prababiček

Autor: Karel Pokorný

Historie výroby měděného kuchyňského nádobí, různé druhy forem a užitkové předměty a jejich využití v domácnosti. Život a práce v kuchyních v minulosti, zejména v 19. století. Rozvoj výroby měditepců a mědikovářů zejména v 17. století.

Dostupnost: 7 pracovních dní  i
-7%
sleva
hodnoceni - 75.3%hodnoceni - 75.3%hodnoceni - 75.3%hodnoceni - 75.3%hodnoceni - 75.3%
310 Kč
288 Kč
+
-
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.