Příběhy se odvíjí v historických kulisách doby - čtyřiceti let od počátku 20. století, kdy naše společnost zažila zásadní proměny - život v Rakousko-uherské monarchii, první světovou válku, vznik samostatné Československé republiky, nástup ...
Historie dobové kuchyně od pol. 19. stol. ve slovenské Kremnici, v kraji s bohatou hornickou a mincířskou tradicí. Stolování, stravování, svátky, recepty na přípravu tradičních jídel. ...
Domácnosti našich babiček II je věnován zpracování, konzervování a uskladnění masa, ovoce, výrobě nápojů, a to alkoholických i nealkoholických, dále octů i ochucených olejů, sběru a zpracování planých rostlin. Závěrečnou kapitolu tvoří ...
Publikace věnovaná vývoji historických zámeckých a hradních kuchyní v období pozdního středověku a novověku. Nechybí ani kapitoly o zařízení zámeckých kuchyní a historickém nádobí, které se zde používalo. ...
Mnohí dnes už vedia a iní zase tušia, že stará história Slovanov, našich predkov i Slovenska bola úplne iná ako sa píše v učebniciach. Ani to nie je žiadnym tajomstvom, že aj história Uhorska a starých Maďarov bola iná, ako to tvrdia ...
Kolektivní monografie s názvem "Spanilost Vaše cizozemcům se líbí..." přibližuje v mezioborovém pohledu vývoj a proměny českých kuchařských knih vydávaných v průběhu "dlouhého" 19. století. Autoři se soustřeďují na otázku, jakou roli tato ...
Dvoudílná kolektivní monografie Krajiny prostřených i prázdných stolů se v široké metodologické škále věnuje proměnám evropské gastronomie od středověku po naši současnost. Její první část přiblížila různá pojetí jídla a stravování, ...
– Z jaké mouky si pekla nekvašený chléb náčelnice Nea v době kamenné? Jaké nudle měla nejraději čínská princezna Hóng? Kdo pořádal slavné lukulské hody? Proč si nemohl Karel IV. Dát k pečeni brambory a komu nejvíc chutnaly lívance se ...
Příběhy se odvíjí v historických kulisách doby - čtyřiceti let od počátku 20. století, kdy naše společnost zažila zásadní proměny - život v Rakousko-uherské monarchii, první světovou válku, vznik samostatné Československé republiky, nástup ...
Druh produktu: Elektronická kniha.
Kniha mapuje celé panorama české gastronomie. Je to dílo určené nejen široké veřejnosti, ale především odborníkům. V pěti kapitolách zachycuje tradiční český rok; principy vaření; vývoj potravin; oborové kuchyně i proměny stylu vaření; ...
Kniha seznamuje s problematikou stravování v pozdním středověku, kuchyňským vybavením, prostředím, používanými surovinami, svátečními a postními jídly, lovem a dalších zvyklostech. Je doplněna dobovými recepty. ...
Druh produktu: Elektronická kniha.
Chateau Visegrád je výpravná obrazová publikace o čtyřech zámcích, českém Zbirohu, polském Wojanowě, slovenské Belé a maďarském Degenfeldu, na které se vysoká gastronomie po pádu železné opony vrátila. Stalo se tak díky tomu, že se z nich ...
Jedná se o starší fázi staročeské kuchyně. Předpisy pocházejí z doby před příchodem brambor, které výrazně ovlivnily českou kuchyni. Kromě brambor postrádá i další zemědělské plodiny, které se do Evropy dostaly v důsledku portugalských a ...
Druh produktu: Elektronická kniha.
Historie výroby měděného kuchyňského nádobí, různé druhy forem a užitkové předměty a jejich využití v domácnosti. Život a práce v kuchyních v minulosti, zejména v 19. století. Rozvoj výroby měditepců a mědikovářů zejména v 17. století.
Dostupnost:
7 pracovních dníi
-7% sleva
310 Kč
288 Kč
i Webové stránky používají pro správné fungování soubory cookies. Více informací.