Text je doplněn zajímavostmi z jídelních návyků Prahy od středověku až po vznik republiky. Namísto fotografií jídel jej doprovázejí jedinečné koláže Miroslava Huptycha. Nakladatelská anotace. ...
"25. titul z edice ""průvodců do kapsy"" si klade za cíl poodkrýt čtenářům současnou podobu pivovarnictví v České republice a ukázat jim, že české pivo nejsou jen klasické a všem dobře známé spodně kvašené ležáky. Čtenář zjistí, že pivní ...
Večer v zámku začínají hasnout lustry. Zní příjemná pomalá hudba. Sem a tam se rozsvěcují světýlkya tančí valčík... Vídeňský valčík, vůně květin a ovoce. A hned – záblesk! Ve velkém sále tancují dvojice. Ženy mají na sobě krásné šaty, ...
Česká kuchařka v ruštině. Přehledně napsané postupy, velké množství rad a obměn základních receptů, barevné fotografie důležitých fází přípravy i podávání jídel.