Autor kuchařských bestsellerů Roman Vaněk s manželkou Janou a jejich hvězdným kulinářským týmem přicházejí s kuchařskou novinkou, která již jen svým názvem způsobí velký rozruch na naší gastronomické scéně. Sladké POKLADY české a moravské ...
Dostupnost:
skladem
i
– Naše babičky byly přebornice v tom, jak doma využít doslova všechno, co se urodilo na zahradě a na poli, co vyprodukovalo hospodářství a co bylo uloženo v zásobách na zimu. A když bylo potřeba, dokázaly uvařit chutné jídlo ze skromných ...
Dostupnost:
4 pracovní dny
i
Kniha jednoduchých, časově i finančně nenáročných receptů staročeské kuchyně, známější i zcela zapomenuté polévky, pokrmy z brambor, sladké i slané krajové speciality z mouky, jídla z luštěnin a hub, z masa. ...
Dostupnost:
4 pracovní dny
i
Aktuální 8. přepracované vydání souboru „Receptury teplých pokrmů“ - Jaroslav Runštuk a kol., které téměř na 600 stranách představuje tradiční i moderní pokrmy především české kuchyně. Obsahuje rovněž přehled aktualizovaných legislativních ...
Dostupnost:
4 pracovní dny
i
Kuchařka inspirovaná sbírkou receptů autorovy babičky obsahuje pestrý výběr předpisů na polévky, pokrmy z různých druhů mas i bez masa, zeleniny, hub, těstovin, pomazánek, salátů, moučníků, zavařování a přípravu domácích bylinných ...
Dostupnost:
4 pracovní dny
i
Text je doplněn zajímavostmi z jídelních návyků Prahy od středověku až po vznik republiky. Namísto fotografií jídel jej doprovázejí jedinečné koláže Miroslava Huptycha. Nakladatelská anotace. ...
Dostupnost:
4 pracovní dny
i
Autor: Magdalena Dobromila Rettigová
Historická kuchařka receptů na přípravu klasických českých jídel. Třebaže jsou recepty mnohdy finančně náročné, někdy méně zdravé, najde se v knize bohatý výběr čerstvých salátů a na 50 zeleninových pokrmů. Pokud tuto knihu vezme do ruky ...
Druh produktu: Elektronická kniha.
Dostupnost:
skladem
i
Další krátké příběhy o československých četnících, tentokrát z let 1919-1942. Vedle nejrůznějších kriminálních případů obsahuje kniha také dobové recepty, podle kterých se vařilo v kasárnách. Úvodní kapitola je věnována zajímavostem, jež se ...
Dostupnost:
4 pracovní dny
i
Kniha krevních vychází z principů výživového systému amerického lékaře Dr.P.J.D´Adama. Vedoucí dietní sestra IKEM spolu s poradkyní pro zdravou výživu zpracovaly originálním způsobem tuto problematiku pro české prostředí. ...
Dostupnost:
4 pracovní dny
i
Jedna křížovka denně pomůže udržet mozek ve formě, procvičí paměť a posílí logické myšlení. A pokud vám při tom vyhládne, po vyluštění tajenky můžete vyzkoušet některý ze skvělých a především jednoduchých receptů. (rodinné recepty)
Dostupnost:
4 pracovní dny
i
České tradiční recepty z televizního pořadu podle Vendy a jejích VIP hostů.
Dostupnost:
4 pracovní dny
i
Obsahuje též poučení o církevním roku a jeho vlivu na jídelní zvyklosti předků, život farářů a farských hospodyň, spojení tehdejšího jídelníčku s ročními obdobími a místními surovinami. Součástí je kapitola věnovaná mešním vínům a patronům ...
Dostupnost:
skladem
i
Jídla jsou generacemi prověřena, z čerstvých surovin, chutná a z hlediska správného příjmu živin vyvážená. Při jejich přípravě podle Retrokuchařky poznáte, že na české kuchyni je nezdravý jen mýtus o její nezdravosti. Nakladatelská anotace. ...
Dostupnost:
skladem
i
Autor: Martin Jiskra
Čtyřchodová menu od ledna až do prosince S velkou invencí proměňuje šéfkuchař hotelu Aquapalace tradiční českou kuchyni, aby byla srovnatelná se špičkovou gastronomií. Pečený bažant, škvarkové placky, ...
Dostupnost:
skladem
i
Rádi vzpomínáme, jak moc nám chutnala jídla a "buchty" od maminky a ještě více od babičky. ..320 starých jednoduchých domácích receptů na jídla, pečivo i jiné dobroty jistě inspiruje mladé čtenáře k novému trendu v moderní kuchyni a zároveň ...
Dostupnost:
skladem
i
Autor: Vilém Vrabec
80 skvělých receptů z pera legendy mezi českými šéfkuchaři a mnoho cenných rad pomůže mladým domácnostem obohatit zdravý jídelníček o vynikající klasické i nápadité rybí pokrmy teplé i studené kuchyně. (speciality mistra Vrabce pro vánoční
Dostupnost:
skladem
i