Autor: Linda Gaylardová
Naučíte se rozpoznávat jednotlivé druhy čajů i jejich chuťové nuance a připravíte si celou škálu tradičních i odvážných koktejlů, jejichž základ tvoří právě čaj. Autorka Linda Gaylardová je čajová sommeliérka, která cestovala po celém světě ...
Dostupnost:
4 pracovní dny
i
Tisíciletá historie a kulturní vývoj čaje, který vstoupil do kulturního povědomí lidí celého světa. ...
Dostupnost:
5 pracovních dní
i
V renesanci a baroku se do Evropy dostalo množství dosud nevídaných poživatin, jako byla například kukuřice, vanilka, brambory, paprika či rajčata. Mezi nápoji to byly káva, čaj a čokoláda, které začaly konkurovat dosud dominujícímu pivu a ...
Dostupnost:
4 pracovní dny
i
Kniha představuje 77 druhů nejznámějších sypaných čajů z celého světa. Knihu lze považovat za pomocníka a rádce. Seznamuje čtenáře s kulturou pití čaje, pomáhá zorientovat se v bohaté nabídce sypaných čajů a krok po kroku vysvětluje ...
Dostupnost:
6 pracovních dní
i
"V KRABICI ČAJE JE VELKÁ DÁVKA POEZIE A KRÁSA POROZUMĚNÍ." Ralph Waldo Emerson Výjimečná kniha věnovaná všem milovníkům čaje. Čaj je mnohem víc, než pouhý nápoj: je to známka chuti, zpříjemnění setkání nebo inspirace pro duchovní ...
Dostupnost:
skladem
i
Autor: Okakura Kakuzo
Klasické pojednání o významu čajového obřadu v japonské kultuře. ...
Dostupnost:
6 pracovních dní
i
Zaměřuje se na výběr správné vody, potřebné nádobí. Následuje přehled druhů, směsí a metody správného vaření. Popisuje přípravu čajů nižší teploty (alternativy limonád), ambietních čajů (k jídlu), ledových čajů (vhodných v létě), čajových ...
Dostupnost:
5 pracovních dní
i
Autor: Juliette Lalbaltryová
Kuchařské recepty na přípravu jednoduchých sladkých dezertů. U každého receptu je uvedena doba přípravy, pečení, počet porcí a druh čaje, který je k dezertu nejvhodnější. V úvodu je stručně popsána historie, druhy a správná příprava čaje. ...
Dostupnost:
7 pracovních dní
i
Lze v ní najít také jedinečné údaje týkající se chování čajů k různým druhům vody, které jistě zaujmou i zkušené čajomily. Svět čaje je netušeně rozsáhlý a neustále se vyvíjí. Vyskytuje se v něm řada pozoruhodných skvostů, které zvídavý ...
Dostupnost:
4 pracovní dny
i
Stručná historie, výroba, složení, vůně a chuť čaje. Účinné látky v čaji a jejich vliv na člověka z různých hledisek. Příprava, ochutnávání a uchovávání čaje. Popis druhů čaje a rozdělení podle místa původu a vlastností. Seznam dobrých ...
Dostupnost:
4 pracovní dny
i
Naučte se spolu s námi přípravu a servírování čajů tak, jak to dělají lovci v Jižní Americe či arabští kočovníci a mniši v Tibetu. Zjistíte, co je jedinečného na české čajové kultuře, a možná se i pro vás stane pití čaje důležitou součástí ...
Druh produktu: Elektronická kniha.
Dostupnost:
skladem
i
Původ a základní principy ájurvédy neboli nauky o životě, zaměřující se zejména na příčiny nemocí. Pomocí vhodné stravy a užíváním ájurvédských bylin lze v těle obnovit přirozený stav harmonie, který se projevuje jako duševní a fyzické ...
Dostupnost:
7 pracovních dní
i
Autor: Landiel Barker - Ravell
V nepříliš rozsáhlé knize je uveden návod, podle kterého se může každý zájemce pokusit proniknout do umění čtení či přímo věštění z čajových lístků. Autorka vykládá vybrané obrazy, které je možné v lístcích objevit. Kromě velmi stručných
Dostupnost:
7 pracovních dní
i
Naučte se spolu s námi přípravu a servírování čajů tak, jak to dělají lovci v Jižní Americe či arabští kočovníci a mniši v Tibetu. Zjistíte, co je jedinečného na české čajové kultuře, a možná se i pro vás stane pití čaje důležitou součástí ...
Dostupnost:
6 pracovních dní
i
Převážně fotografická reportáž provází Šrí Lankou všechny zájemce o tento ostrov a zejména milovníky cejlonského čaje, kteří se mohou dozvědět více o jeho původu. ...
Dostupnost:
5 pracovních dní
i
Čaj jako potravinářská pochutina, léčebný, mystický nápoj a jiné tonizující nápoje světa, to jsou témata zajímavé knihy o čaji, jejímž autorem je docent mikrobiologie, farmaceut a vědeckovýzkumný pracovník. (čajovníkový list (Camellia
Dostupnost:
4 pracovní dny
i