načítání...
menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Autor – Vaněk – Roman Vaněk

Roman Vaněk

ROMAN VANĚK


11. 1. 1969

Roman Vaněk je kuchař, gastronomický populista, autor kuchařských knih a pořadů, zakladatel a ředilel Pražského kulinářského institutu.

Kariéra Romana Vaňka neměla původně s gastronomií nic společného. V roce 1988 dokončil Střední odbornou výtvarnou školu V. Hollara v Praze a začal pracovat v ČTK jako fotograf. Po revoluci spoluzaložil Studentské listy a pracoval také jako reportér pro Lidové noviny. V letech 1993 - 2005 podnikal v oblasti obuvi, věnoval se dovozu z Brazílie. V roce 2002 rozšířil sortiment na víno a stal se prvním dodavatelem brazilských vín v Evropě.

V letech 2004 - 2007 navštěvoval kurzy vaření Jiřího Štifta v hotelu Radisson SAS Alcron v Praze a v roce 2011 získal výuční list oboru kuchař na Střední škole gastronomické a hotelové v Praze. Zkušenosti i inspiraci čerpal i na nesčetných zahraničních cestách.

V roce 2008 založil Pražský kulinářský institut - kuchařskou školu pro veřejnost, stal se jejím ředitelem a působí zde i jako lektor. V roce 2010 byl jedním ze zakladatelů vydavatelství Prakul Production , které se zaměřuje na gastronomickou literaturu.

Na počátcích mediální kariéry vystoupil společně se Zdeňkem Pohlreichem v jeho televizním pořadu Ano, šéfe! . Sám se proslavil v roce 2012 moderováním vlastního internetového pořadu Peklo na talíři , jehož je i autorem. Seriál se zabývá složením potravin, které běžně jíme, a upozorňuje na jejich nedostatky. Zaznamenal značný úspěch a sezbíral několik ocenění. V roce 2014 začal Vaněk pracovat na dalším pořadu s názvem Jídlo s.r.o. , kde divákům předvádí, jak se jednotlivé potraviny vyrábějí ve velkém, co obsahují, co se do nich přidává a jak by vypadala malovýroba z kvalitních surovin. V souvislosti se seriálem byla vydána kniha Jídlo s.r.o. (2015), která se dá považovat za učebnici vzniku potravin krok za krokem.

Z mediálního působení Romana Vaňka ještě zmiňme jeho práci na námětu a scénáři televnizního seriálu Luxus na talíři , který se věnuje tradiční české kuchyni vařené moderním způsobem ze zdravějších surovin. Od roku 2016 vystupuje v rozhlasovém pořadu Dějiny kuchyně na Českém rozhlase, kde posluchčům vypráví o vývoji kulinářství.

Roman Vaněk také natáčí naučná DVD o vaření (grilování, příprava sushi, česká kuchyně) a píše odborné články do nejrůznějších periodik.

A nyní již přistupme ke kuchařkám, které jsou rovněž velmi oblíbené. V roce 2011 vydal svou první publikaci S vařečkou kolem světa , je kniha mezinárodních receptů doplněná líčením zážitků z cest a ze setkání se světovými kuchaři.

Následují tři kuchařky Poklady klasické české kuchyně aneb Jak to ta babička tenkrát vařila (2012), Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb Dědictví našich babiček (2012) a Klenoty klasické evropské kuchyně (2013) udělaly z Romana Vaňka gastronomickou hvězdu. Všechny tři získaly ocenění Český bestseller v kategorii kuchařek.

V roce 2012 vydal knihu Sushi doma krok za krokem , kde popisuje přípravu tradičního japonského pokrmu. Publikace se stala světovým finalistou soutěže Gourmet Cookbook Awards 2012 v kategorii Nejlepší japonská kuchařská kniha.

Další oblastí Vaňkova zájmu jsou praktické rychlé recepty na rodinná jídla. V kuchařce Snadno a rychle (2014) předvádí 111 receptů na pokrmy z běžně dostupných surovin, které svou jednoduchostí a rychlostí přípravy obohacují týdenní jídelníčky v mnoha zaměstnaných rodinách. Pokračování s novými recepty Snadno a rychle 2 vyšlo v roce 2016.

V roce 2015 vydal Roman Vaněk dílo Pražská kuchařka , které je nadčasovým svědectvím o české gastronomii naší doby. Kniha kromě receptů z kuchyně Pražského hradu a vybraných restaurací a špičkových fotografií obsahuje i ukázky jídelních lístků a příběhy ze státních návštěv.

Roman Vaněk sbírá staré kuchařské knihy a jídelní lístky, v roce 2015 uspořádal výstavu lístků v Galerii hlavního města Prahy.

Řadit dle:    názvu    ceny    autora    nakladatelství    skladu    nejžádanějších titulů    hodnocení
Nejlépe hodnocené knihy z kategorie Autor – Vaněk – Roman Vaněk:
Velká kuchařka Čech a Moravy Velká kuchařka Čech a Moravy
Vaněk, Roman
2 dny
Naše cena: 509 Kč
Maso - Jednoduše & dokonale Maso - Jednoduše & dokonale
Vaněk, Roman
2 dny
Naše cena: 254 Kč
Kuře - Jednoduše & dokonale Kuře - Jednoduše & dokonale
Vaněk, Roman
2 dny
Naše cena: 254 Kč
SNADNO & RYCHLE 2 - Jednoduché recepty pro každý den SNADNO & RYCHLE 2
Vaněk, Roman
2 dny
Naše cena: 254 Kč
Sladké POKLADY české a moravské kuchyně Sladké POKLADY české a moravské kuchyně
Vaněk, Roman
skladem
Naše cena: 339 Kč
Zelenina a luštěniny - Jednoduše & dokonale Zelenina a luštěniny
Vaněk, Roman
2 dny
Naše cena: 254 Kč
Sladké POKLADY české a moravské kuchyně

Sladké POKLADY české a moravské kuchyně

Autor: Roman Vaněk

Autor kuchařských bestsellerů Roman Vaněk s manželkou Janou a jejich hvězdným kulinářským týmem přicházejí s kuchařskou novinkou, která již jen svým názvem způsobí velký rozruch ...

Dostupnost: skladem  i
-15%
sleva
hodnoceni - 79%hodnoceni - 79%hodnoceni - 79%hodnoceni - 79%hodnoceni - 79%
399 Kč
339 Kč
+
-
SNADNO & RYCHLE 2 - Jednoduché recepty pro každý den

SNADNO & RYCHLE 2
  Jednoduché recepty pro každý den

Autor: Roman Vaněk

Pokračování kuchařského bestselleru Romana Vaňka, který se zabývá jednoduchými a hlavně rychlými recepty na každodenní jídla.

Dostupnost: 2 pracovní dny  i
-15%
sleva
hodnoceni - 79%hodnoceni - 79%hodnoceni - 79%hodnoceni - 79%hodnoceni - 79%
299 Kč
254 Kč
+
-
Zelenina a luštěniny - Jednoduše & dokonale

Zelenina a luštěniny
  Jednoduše & dokonale

Autor: Roman Vaněk

V pořadí druhé kuchařské knize ze série Jednoduše & dokonale se Roman Vaněk věnuje přípravě snadných a chutných pokrmů ze zeleniny a luštěnin.

Dostupnost: 2 pracovní dny  i
-15%
sleva
hodnoceni - 77.2%hodnoceni - 77.2%hodnoceni - 77.2%hodnoceni - 77.2%hodnoceni - 77.2%
299 Kč
254 Kč
+
-
Velká kuchařka Čech a Moravy

Velká kuchařka Čech a Moravy

Autor: Roman Vaněk

Rozsáhlá, fotografická kniha kuchařských receptů klasické české a moravské kuchyně zároveň provází naší krajinou a jejími produkty. ...

Dostupnost: 2 pracovní dny  i
-15%
sleva
hodnoceni - 83.2%hodnoceni - 83.2%hodnoceni - 83.2%hodnoceni - 83.2%hodnoceni - 83.2%
599 Kč
509 Kč
+
-
Kuře - Jednoduše & dokonale

Kuře - Jednoduše & dokonale

Autor: Roman Vaněk

Ve své nové edici Jednoduše & dokonale vydává autor kuchařských bestsellerů Roman Vaněk první kuchařskou knihu v pořadí: Jednoduše & dokonale – KUŘE. Jako vždy spolu s Vaňkem na ...

Dostupnost: 2 pracovní dny  i
-15%
sleva
hodnoceni - 81.4%hodnoceni - 81.4%hodnoceni - 81.4%hodnoceni - 81.4%hodnoceni - 81.4%
299 Kč
254 Kč
+
-
Pražská kuchařka

Pražská kuchařka

Autor: Roman Vaněk

Doposud nejrozsáhlejší publikace autora kuchařských bestsellerů Romana Vaňka z dílny Pražského kulinářského institutu. Téměř 700 stran, 700 fotografií předního českého fotografa ...

Dostupnost: 2 pracovní dny  i
-56%
sleva
hodnoceni - 60.8%hodnoceni - 60.8%hodnoceni - 60.8%hodnoceni - 60.8%hodnoceni - 60.8%
999 Kč
444 Kč
+
-
TAKOVÍ JSME BYLI…Studentské listy po 30 letech

TAKOVÍ JSME BYLI…Studentské listy po 30 letech

Autor: Roman Vaněk; Bohumil Pečinka; Míra Bosák; Pavel Žáček; kolektiv

Na konci roku 1989 vznikl časopis Studentské listy jako svobodné médium, které zprostředkovávalo čtenářům nové názory a vydávalo svědectví o aktuálním dění. Lidé, kteří stáli u ...

Dostupnost: skladem  i
-15%
sleva
399 Kč
339 Kč
+
-
Maso - Jednoduše & dokonale

Maso - Jednoduše & dokonale

Autor: Roman Vaněk

Autor kuchařských bestsellerů Roman Vaněk vydává dlouho očekávanou kuchařku Jednoduše & dokonale – MASO. Jako vždy spolu s Vaňkem na této publikaci pracovala jeho manželka Jana a tým ...

Dostupnost: 2 pracovní dny  i
-15%
sleva
hodnoceni - 83.2%hodnoceni - 83.2%hodnoceni - 83.2%hodnoceni - 83.2%hodnoceni - 83.2%
299 Kč
254 Kč
+
-
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2020 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist