načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Autor – Pohlreich – Zdeněk Pohlreich

Zdeněk Pohlreich

ZDENĚK POHLREICH


10. 4. 1957

Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, gastronom, moderátor a publicista.

Vystudoval učební obor kuchař a po škole působil v pražském hotelu Stop. V roce 1989 emigroval do Holandska a následně do Austrálie, kde pracoval v Adelaide v restauraci La Guillotine jako sous-chef a později jako šéfkuchař. Po návratu z emigrace působil v Praze v hotelech Renaissance, Villa Voyta nebo Marriot. Dnes vede vlastní úspěšné restaurace - Café Imperial zaměřenou na českou tradiční kuchyni a pohostinství, italskou Divinis a na japonskou kuchyni orientovanou Yamato. Během své bohaté kariéry absolovoval řadu mezinárodních kulinářských školení, mezi jinými i cukrářský kurz a kurz čínské a thajské kuchyně. Za své umění rovněž získal několik ocenění.

Zdeněk Pohlreich se proslavil jako moderátor řady kulinářských pořadů, například Ano, šéfe!, Teď vaří šéf!, Rozpal to, šéfe!, Česko vaří s Pohlreichem živě, Šéf na grilu a další. Je autorem řady populárních publikací o vaření a grilování. Pořádá kulinářské kurzy pro veřejnost a často se svým uměním vystupuje na nejrůznějších firemních a společenských akcích. Vyučuje na Střední škole gastronomické a hotelové v Praze.

Publikovat začal v roce 2009 a to knihou Bravo, šéfe! Zdeněk Pohlreich vaří mezinárodní kuchyni . Jak název napovídá, kniha obsahuje recepty, které nasbíral na svých cestách po celém světě.

Druhá publikace vyšla v roce 2010 a jmenuje se Prostřeno bez servítků . Zde se Pohlreich věnuje domácí české kuchyni a recepty doplňuje vyprávěním o svém životě a svými názory. Kniha byla nominována na cenu Český bestseller v kategorii Kuchařky.

Následuje kniha Šéf na grilu , která cenu Český bestseller pro rok 2011 a kategorii Kuchařky již získala. Později byla doplněna ještě třemi DVD ze stejnojmeného pořadu - Šéf na grilu 1 ukazuje, jak připravit steak rib eye, z vysokého roštěnce a jalovcové bifteky, hamburgery, jehněčí špízy a domácí telecí, Šéf na grilu 2 se věnuje kotletám a rybám a Šéf na grilu 3 griluje drůbež, ale i pizzu, kalamáry nebo krevety a škeble. V roce 2012 vyšlo úspěšné knižní pokračování Šéf na grilu II .

Vejce nebo slepice (2012) přináší desítky receptů na domácí i divokou drůběž.

Publikace Vařte jako šéf - Škola vaření Zdeňka Pohlreicha (2013) je kuchařka doplněná o informace o surovinách a o kulinářské techniky a způsoby přípravy omáček, vývarů, masa a podobně.

Česko vaří s Polreichem (2013) je kuchařka inspirovaná stejnojmeným známým televizním pořadem. Najdete v ní 23 kompletních menu od předkrmu po moučník.

V poslední době se Pohlreich v publikacích věnuje převážně grilování - Rozpal to šéfe! (2014), která je pravou učebnicí grilování s desaterem zásad správného grilování včetně receptů na přípravu grilováním prakticky čekoholiv, a navazující Grilování - 140 moderních grilovacích receptů (2015).

Přímo o svých oblíbených jídlech a o soukromí vlastní kuchyně vypráví Polreich v knize Moje domácí kuchyně (2015).

Na počátku 80. let byl Pohlreich členem reprezentačního baseballového týmu.

Další filtry
Řazení
Nejlépe hodnocené knihy z kategorie Autor – Pohlreich – Zdeněk Pohlreich:
Lehká kuchyně Lehká kuchyně
Pohlreich, Zdeněk
4 dny
Naše cena: 367 Kč
Prostřeno bez servítků Prostřeno bez servítků
Pohlreich, Zdeněk
4 dny
Naše cena: 319 Kč
Moje domácí kuchyně Moje domácí kuchyně
Pohlreich, Zdeněk
4 dny
Naše cena: 319 Kč
Fresh kuchyně

Fresh kuchyně

Autor: Zdeněk Pohlreich

Volné pokračování úspěšné kuchařky Lehká kuchyně od našeho populárního kuchaře Zdeňka Polreicha, která vybízela k nenásilné změně životního stylu na zdravější variantu.

Dostupnost: 4 pracovní dny  i
-20%
sleva
459 Kč
367 Kč
+
-
Lehká kuchyně

Lehká kuchyně

Autor: Zdeněk Pohlreich

V této kuchařce se populární český šéfkuchař Zdeněk Polreich zabývá jídly ne přímo dietními, ale vhodnými pro odlehčené zdravé stravování.

Dostupnost: 4 pracovní dny  i
-20%
sleva
hodnoceni - 78.2%hodnoceni - 78.2%hodnoceni - 78.2%hodnoceni - 78.2%hodnoceni - 78.2%
459 Kč
367 Kč
+
-
Kulinárium

Kulinárium

Autor: Zdeněk Pohlreich

Kniha základních kuchařských postupů v podání populárního šéfkuchaře Zdeňka Polreicha. Obsahuje nápadité recepty doplněné fotografiemi hotových jídel.

Dostupnost: 4 pracovní dny  i
-20%
sleva
499 Kč
399 Kč
+
-
Prostřeno bez servítků

Prostřeno bez servítků

Autor: Zdeněk Pohlreich

Zkušený český kuchař představuje předpisy na přípravu moderních, odlehčených a vynikajících pokrmů podle původních českých receptur. ...

Dostupnost: 4 pracovní dny  i
-20%
sleva
hodnoceni - 75.3%hodnoceni - 75.3%hodnoceni - 75.3%hodnoceni - 75.3%hodnoceni - 75.3%
399 Kč
319 Kč
+
-
Moje domácí kuchyně

Moje domácí kuchyně

Autor: Zdeněk Pohlreich

Kniha oblíbených domácích receptů známého českého kuchaře na přípravu snadných a lehce stravitelných jídel. Recepty doplňují soukromé fotografie s povídáním o tom, co má rád, jak žije. ...

Dostupnost: 4 pracovní dny  i
-20%
sleva
hodnoceni - 69.3%hodnoceni - 69.3%hodnoceni - 69.3%hodnoceni - 69.3%hodnoceni - 69.3%
399 Kč
319 Kč
+
-
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.