načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Autor - Zdeněk Pohlreich

Nejlépe hodnocené knihy z kategorie Autor - Pohlreich - Zdeněk Pohlreich:
Grilování - 140 moderních grilovacích receptů Grilování
Pohlreich, Zdeněk
skladem
Naše cena: 444 Kč
Kulinárium Kulinárium
Pohlreich, Zdeněk
skladem
Naše cena: 444 Kč
Lehká kuchyně Lehká kuchyně
Pohlreich, Zdeněk
skladem
Naše cena: 355 Kč
Zdeněk Pohlreich

ZDENĚK POHLREICH


10. 4. 1957

Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, gastronom, moderátor a publicista.

Vystudoval učební obor kuchař a po škole působil v pražském hotelu Stop. V roce 1989 emigroval do Holandska a následně do Austrálie, kde pracoval v Adelaide v restauraci La Guillotine jako sous-chef a později jako šéfkuchař. Po návratu z emigrace působil v Praze v hotelech Renaissance, Villa Voyta nebo Marriot. Dnes vede vlastní úspěšné restaurace - Café Imperial zaměřenou na českou tradiční kuchyni a pohostinství, italskou Divinis a na japonskou kuchyni orientovanou Yamato. Během své bohaté kariéry absolovoval řadu mezinárodních kulinářských školení, mezi jinými i cukrářský kurz a kurz čínské a thajské kuchyně. Za své umění rovněž získal několik ocenění.
Zdeněk Pohlreich se proslavil jako moderátor řady kulinářských pořadů, například Ano, šéfe!, Teď vaří šéf!, Rozpal to, šéfe!, Česko vaří s Pohlreichem živě, Šéf na grilu a další. Je autorem řady populárních publikací o vaření a grilování. Pořádá kulinářské kurzy pro veřejnost a často se svým uměním vystupuje na nejrůznějších firemních a společenských akcích. Vyučuje na Střední škole gastronomické a hotelové v Praze.
Publikovat začal v roce 2009 a to knihou Bravo, šéfe! Zdeněk Pohlreich vaří mezinárodní kuchyni. Jak název napovídá, kniha obsahuje recepty, které nasbíral na svých cestách po celém světě.
Druhá publikace vyšla v roce 2010 a jmenuje se Prostřeno bez servítků. Zde se Pohlreich věnuje domácí české kuchyni a recepty doplňuje vyprávěním o svém životě a svými názory. Kniha byla nominována na cenu Český bestseller v kategorii Kuchařky.
Následuje kniha Šéf na grilu, která cenu Český bestseller pro rok 2011 a kategorii Kuchařky již získala. Později byla doplněna ještě třemi DVD ze stejnojmeného pořadu - Šéf na grilu 1 ukazuje, jak připravit steak rib eye, z vysokého roštěnce a jalovcové bifteky, hamburgery, jehněčí špízy a domácí telecí, Šéf na grilu 2 se věnuje kotletám a rybám a Šéf na grilu 3 griluje drůbež, ale i pizzu, kalamáry nebo krevety a škeble. V roce 2012 vyšlo úspěšné knižní pokračování Šéf na grilu II.
Vejce nebo slepice (2012) přináší desítky receptů na domácí i divokou drůběž.
Publikace Vařte jako šéf - Škola vaření Zdeňka Pohlreicha (2013) je kuchařka doplněná o informace o surovinách a o kulinářské techniky a způsoby přípravy omáček, vývarů, masa a podobně.
Česko vaří s Polreichem (2013) je kuchařka inspirovaná stejnojmeným známým televizním pořadem. Najdete v ní 23 kompletních menu od předkrmu po moučník.
V poslední době se Pohlreich v publikacích věnuje převážně grilování - Rozpal to šéfe! (2014), která je pravou učebnicí grilování s desaterem zásad správného grilování včetně receptů na přípravu grilováním prakticky čekoholiv, a navazující Grilování - 140 moderních grilovacích receptů (2015).
Přímo o svých oblíbených jídlech a o soukromí vlastní kuchyně vypráví Polreich v knize Moje domácí kuchyně (2015).
Na počátku 80. let byl Pohlreich členem reprezentačního baseballového týmu.


Řadit dle:    názvu    ceny    autora    nakladatelství    skladu    nejžádanějších titulů    hodnocení
Kulinárium

Kulinárium

Autor: Zdeněk Pohlreich

Kulinárium Zdeňka Pohlreicha je kniha, která měla vzniknout už dávno. Říká se, že vaření je forma umění, ale pravda to určitě není. Jde o řemeslo, které si může osvojit v ...
Druh produktu: Kniha.

Dostupnost: skladem  i
-11%
sleva
hodnoceni - 81.4%hodnoceni - 81.4%hodnoceni - 81.4%hodnoceni - 81.4%hodnoceni - 81.4%
444 Kč
+
-
Lehká kuchyně

Lehká kuchyně

Autor: Zdeněk Pohlreich

„Celý život jsem na dietě a vlastně nevím na jaké. Mám nadváhu prolínající se s obezitou a strašnou chuť s tím něco udělat. Nejde ale o dietu, která jednou skončí, jde o způsob, ...
Druh produktu: Kniha.

Dostupnost: skladem  i
-11%
sleva
hodnoceni - 78.2%hodnoceni - 78.2%hodnoceni - 78.2%hodnoceni - 78.2%hodnoceni - 78.2%
355 Kč
+
-
Grilování - 140 moderních grilovacích receptů
Dostupnost: skladem  i
-11%
sleva
hodnoceni - 86.6%hodnoceni - 86.6%hodnoceni - 86.6%hodnoceni - 86.6%hodnoceni - 86.6%
444 Kč
+
-
Šéf na grilu 2 - DVD

Šéf na grilu 2 - DVD   (DVD, Blu-ray)

Autor: Zdeněk Pohlreich

DVD obsahuje třetí a čtvrtý díl pořadu Šéf na grilu, doplněno o recepty a bonusovým rozhovorem s Halinou Pawlowskou. 3. DÍL - Kotlety Žebírka v memphiském stylu Jehněčí kotletky ...
Druh produktu: DVD, Blu-ray.

Dostupnost: skladem  i
-6%
sleva
93 Kč
+
-
Šéf na grilu 3 - DVD

Šéf na grilu 3 - DVD   (DVD, Blu-ray)

Autor: Zdeněk Pohlreich

DVD obsahuje pátý a šestý díl pořadu Šéf na grilu, doplněno o recepty a bonusovým rozhovorem s Halinou Pawlowskou. 5. DÍL - Drůbež Šafránové kuře Kuřecí involtini s parmskou ...
Druh produktu: DVD, Blu-ray.

Dostupnost: skladem  i
-6%
sleva
93 Kč
+
-
Šéf na grilu 1 - DVD

Šéf na grilu 1 - DVD

Autor: Zdeněk Pohlreich

DVD obsahuje první a druhý díl pořadu Šéf na grilu, doplněno o recepty a bonusovým rozhovorem s Halinou Pawlowskou. 1. DÍL Rib eye steak (entrecote) se solí a pepřem Steaky z vysokého ...

Dostupnost: skladem  i
-13%
sleva
86 Kč
+
-
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.