načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Autor - Zdeněk Pohlreich

Nejlépe hodnocené knihy z kategorie Autor - Pohlreich - Zdeněk Pohlreich:
Grilování - 140 moderních grilovacích receptů Grilování
Pohlreich, Zdeněk
skladem
Naše cena: 444 Kč
Rozpal to, šéfe! - 91 skvělých grilovacích receptů od snídaně po drinky Rozpal to, šéfe!
Pohlreich, Zdeněk
4 dny
Naše cena: 355 Kč
Lehká kuchyně Lehká kuchyně
Pohlreich, Zdeněk
skladem
Naše cena: 355 Kč
Prostřeno bez servítků Prostřeno bez servítků
Pohlreich, Zdeněk
4 dny
Naše cena: 355 Kč
Moje domácí kuchyně Moje domácí kuchyně
Pohlreich, Zdeněk
4 dny
Naše cena: 355 Kč
Zdeněk Pohlreich

ZDENĚK POHLREICH


10. 4. 1957

Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, gastronom, moderátor a publicista.

Vystudoval učební obor kuchař a po škole působil v pražském hotelu Stop. V roce 1989 emigroval do Holandska a následně do Austrálie, kde pracoval v Adelaide v restauraci La Guillotine jako sous-chef a později jako šéfkuchař. Po návratu z emigrace působil v Praze v hotelech Renaissance, Villa Voyta nebo Marriot. Dnes vede vlastní úspěšné restaurace - Café Imperial zaměřenou na českou tradiční kuchyni a pohostinství, italskou Divinis a na japonskou kuchyni orientovanou Yamato. Během své bohaté kariéry absolovoval řadu mezinárodních kulinářských školení, mezi jinými i cukrářský kurz a kurz čínské a thajské kuchyně. Za své umění rovněž získal několik ocenění.
Zdeněk Pohlreich se proslavil jako moderátor řady kulinářských pořadů, například Ano, šéfe!, Teď vaří šéf!, Rozpal to, šéfe!, Česko vaří s Pohlreichem živě, Šéf na grilu a další. Je autorem řady populárních publikací o vaření a grilování. Pořádá kulinářské kurzy pro veřejnost a často se svým uměním vystupuje na nejrůznějších firemních a společenských akcích. Vyučuje na Střední škole gastronomické a hotelové v Praze.
Publikovat začal v roce 2009 a to knihou Bravo, šéfe! Zdeněk Pohlreich vaří mezinárodní kuchyni. Jak název napovídá, kniha obsahuje recepty, které nasbíral na svých cestách po celém světě.
Druhá publikace vyšla v roce 2010 a jmenuje se Prostřeno bez servítků. Zde se Pohlreich věnuje domácí české kuchyni a recepty doplňuje vyprávěním o svém životě a svými názory. Kniha byla nominována na cenu Český bestseller v kategorii Kuchařky.
Následuje kniha Šéf na grilu, která cenu Český bestseller pro rok 2011 a kategorii Kuchařky již získala. Později byla doplněna ještě třemi DVD ze stejnojmeného pořadu - Šéf na grilu 1 ukazuje, jak připravit steak rib eye, z vysokého roštěnce a jalovcové bifteky, hamburgery, jehněčí špízy a domácí telecí, Šéf na grilu 2 se věnuje kotletám a rybám a Šéf na grilu 3 griluje drůbež, ale i pizzu, kalamáry nebo krevety a škeble. V roce 2012 vyšlo úspěšné knižní pokračování Šéf na grilu II.
Vejce nebo slepice (2012) přináší desítky receptů na domácí i divokou drůběž.
Publikace Vařte jako šéf - Škola vaření Zdeňka Pohlreicha (2013) je kuchařka doplněná o informace o surovinách a o kulinářské techniky a způsoby přípravy omáček, vývarů, masa a podobně.
Česko vaří s Polreichem (2013) je kuchařka inspirovaná stejnojmeným známým televizním pořadem. Najdete v ní 23 kompletních menu od předkrmu po moučník.
V poslední době se Pohlreich v publikacích věnuje převážně grilování - Rozpal to šéfe! (2014), která je pravou učebnicí grilování s desaterem zásad správného grilování včetně receptů na přípravu grilováním prakticky čekoholiv, a navazující Grilování - 140 moderních grilovacích receptů (2015).
Přímo o svých oblíbených jídlech a o soukromí vlastní kuchyně vypráví Polreich v knize Moje domácí kuchyně (2015).
Na počátku 80. let byl Pohlreich členem reprezentačního baseballového týmu.


Řadit dle:    názvu    ceny    autora    nakladatelství    skladu    nejžádanějších titulů    hodnocení

internetové knihkupectví ABZ - online prodej knih


Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2017 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist